Alaşehir’de seyyar satıcıdan pilav yiyen 7 kişi zehirlendi

Alaşehir’de seyyar satıcıdan pilav yiyen 7 kişi zehirlendi

Alaşehir’de seyyar satıcıdan pilav yiyen 7 kişi zehirlendi

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde seyyar satıcıdan tavuklu pilav yedikten sonra fenalaşan 7 kişi gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.
Alaşehir merkezde seyyar satıcıdan gün içerisinde farklı zamanlarda tavuklu pilav yiyen 7 kişi bir süre sonra kusma ve bulantı şikayetiyle Alaşehir Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Hastaneye gelen Furkan Ç. (19), Süleyman K. (52), Fatma K. (48), Ayfer A. (47), Gamze G. (24), Halil G. (26) ve Barış K. (25) hemen gıda zehirlenmesi şüphesiyle müşahade altına alındı. Hastanede tedavisi tamamlanan 5 kişi taburcu edilirken, Süleyman K. ve eşi Fatma K.’nın tedavisi devam ediyor. Olayın ardından seyyar satıcı L.C. (36) polis tarafından gözaltına alınırken, tavuklu pilavdan da incelenmek üzere numune alındı.
Hastanede olayı anlatan Süleyman K’nin oğlu Mehmet K, “Annemle babam oğlum için tavuklu pilav almışlar, oğlum da yememiş, bunun üzerine annemle babam ikisi birlikte yemişler şimdi hastanede yatıyorlar” dedi.

Kaymakam Uçgun’dan hastaneye ziyaret
Öte yandan olayın hemen ardından Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun da zehirlenme şüphesiyle hastanede bulunan vatandaşları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini sundu. Doktorlardan da bilgi alan Kaymakam Uçgun, daha sonra basın mensuplarına açıklama yaptı. Uçgun, “Bugün akşam saatlerinde gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye 7 vatandaşımız geldi. Yapılan tedavilerden sonra 5 vatandaşımız taburcu edildi, 2 vatandaşımız tedbir amaçlı hastanede tedavileri sürdürülmektedir. Seyyar satıcıdan tavuklu pilav yediklerini iddia etmektedirler. Seyyar satıcı emniyet ekiplerimiz tarafından gözaltına alındı. Tavuklu pilavdan da numuneler alındı. Tahlile gönderilecek” dedi.


Yurt Dünya 9.06.2022 02:37:23 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de trafik kazasında ölen karı kocanın cenazeleri toprağa verildi

2

Vodafone FLEX'ten 5G odaklı yeni yıl fırsatları

3

Okulun atıl bahçesini açık hava sınıfına dönüştürüp çocuklara doğayı sevdirdi

4

Elmalı'da devlet hastanesine tıbbi cihaz desteği

5

LOreal Türkiye'nin Bilim Kadınları İçin programında ödüller sahiplerini buldu

6

Antalya'da bıçaklı kavgada 1 kişi yaralandı

7

Kahramanmaraş'ta 60 yıllık semerci ustası mesleğini yaşatmaya çalışıyor

8

Hatay'da konteynerden hırsızlık yapan 4 zanlı gözaltına alındı

9

Dünyanın en iyi tatlısı seçilen Antakya künefesinin sırrı tescilli peynirinde saklı

10

Kumluca'da sebze ve sanayi atıkları için konteynerler konuldu