Aliyev: “Zengezur Koridoru uluslararası demiryolu güzergahlarının bir parçası olacak”

Aliyev: “Zengezur Koridoru uluslararası demiryolu güzergahlarının bir parçası olacak”

Aliyev: “Zengezur Koridoru uluslararası demiryolu güzergahlarının bir parçası olacak”

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, “Zengezur Koridoru uluslararası demiryolu güzergahlarının bir parçası olacak” ifadelerini kullandı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ise, “Azerbaycan ile Ermenistan arasında toprak bütünlüğü konusunda anlaşma önemlidir, gerisi ikinci plandadır” dedi.

Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen Yüksek Avrasya Ekonomi Konseyi toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert ve Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov da yer aldı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev toplantıda yaptığı konuşmasında, Azerbaycan’ın Doğu-Batı ve Kuzey-Güney ulaşım yollarının kesiştiği coğrafi bölgede yerleştiğini belirtti. Azerbaycan’ın Kuzey-Güney Uluslararası Taşımacılık Koridoru’nun önemli bir katılımcısı olduğunu vurgulayan Aliyev, “Ülkemizin ulaşım ve lojistik altyapısı her yöne taşımaya imkan veriyor. Azerbaycan, Hazar havzasındaki en büyük ticaret filosuna sahiptir” dedi.

“Zengezur Koridoru uluslararası demiryolu güzergahlarının bir parçası olacak”
Zengezur Koridoru’nun oluşturulması için Azerbaycan’ın girişimde bulunduğunu hatırlatan Aliyev, “Zengezur Koridoru sadece Azerbaycan’ın ana bölümünü Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’ne bağlamakla kalmayacak, aynı zamanda uluslararası demiryolu güzergahlarının bir parçası olacak” ifadelerini kullandı. Aliyev, Azerbaycan-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesi için ciddi olanakların var olduğunun altını çizdi.

“Azerbaycan ile Ermenistan arasında toprak bütünlüğü konusunda anlaşma önemlidir”
Rusya Devlet Başkanı Putin, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki normalleşme sürecinde, "koridor" ve "yol" terimlerinin asıl sorun olmadığını dikkat çekerek, “En önemli şey, Azerbaycan ile Ermenistan arasında toprak bütünlüğü konusunda anlaşmadır, diğer konular ise ikinci plandadır. Bütün Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri, Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki ihtilaf da dahil olmak üzere ’birlik’ topraklarındaki ihtilafların sona ermesiyle ilgileniyor” dedi.


Politika 25.05.2023 19:20:52 0

İlginizi Çekebilir

1

Aston Martin Türkiye'den İstanbul'da özel sürüş etkinliği

2

Adana'da 2 tırın çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı

3

Kemer Devlet Hastanesi Başhekimi Dağlı'ya ödül verildi

4

Kepez'de Meme Kanseri Farkındalık Eğitimi düzenlendi

5

17 Yaş Altı Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında Hindistan'ı 1-0 yendi

6

Manavgat Cumhuriyet Başsavcısı Selimefendigil, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

7

Mersin'de çöp biriktirilen evden ruhsatsız silah ve 115 bin lira çıktı

8

TT Ventures girişim hızlandırma programı PİLOT'un 14. dönem başvuruları başladı

9

NetWork kış sezonu için kürk dokulu dış giyim seçkisini tanıttı

10

Türkiye Açık Para Golf Turnuvası, Antalya'da başladı