ALKÜ’lü öğrencilerin projeleri TÜBİTAK tarafından desteklenecek

ALKÜ’lü öğrencilerin projeleri TÜBİTAK tarafından desteklenecek

ALKÜ’lü öğrencilerin projeleri TÜBİTAK tarafından desteklenecek

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) öğrencilerinin hazırladığı projeler, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye layık görüldü.
TÜBİTAK Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR) 2021 yılı sonuçları açıklandı. Lisans öğrencilerinin Ar-Ge kültürü kazanmaları, araştırma ekosistemine ilk adımı atmaları ve araştırma yapmaya teşvik edilmeleri amacıyla hazırlanan, Proje tabanlı burs programının 2021 yılı başvuru sonuçlarına göre ALKÜ’lü beş öğrenci destek almaya hak kazandı. STAR programına fen, mühendislik, sağlık ve sosyal ve beşeri bilimler alanlarında, 115 farklı üniversite öğrenim gören bin 543 lisans öğrencisi kabul edildi.

“Rektör Kalan’dan tebrik”
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, “Akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz her yıl spor, bilim, kültür ve sanat gibi daha birçok alanda üniversitemizi gururlandıran başarılar elde ediyor. Tabi bu başarılar kolay elde edilmiyor. Her başarının altında büyük bir özveri ve emek yatıyor. Bu vesileyle, TÜBİTAK 2247/C Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR) 2021 yılı çağrısı kapsamında destek almaya hak kazanan öğrencilerimiz ile Proje yürütücüsü akademisyenlerimizi tebrik ederim” diye konuştu.


Güncel 23.11.2021 15:43:31 0

İlginizi Çekebilir

1

Karaca ve Dünya Katılım Bankası'ndan servis bankacılığı alanında işbirliği

2

Fırat Life Style'ın yatırım hacmi 7 sektörde 10 milyar doları aştı

3

Antalya'da tohum ve tohumculuk sektörü konuşuldu

4

Antalya'da 45 ruhsatsız tabanca ele geçirildi

5

Süper Amatör Lig'de Akdeniz Belediyespor, Binevler Spor'u 4-1 yendi

6

Antakya ilçesinde tamirhanede çıkan yangın söndürüldü

7

GÜNCELLEME - Adana'da işçi servisinin camını kaskla kıran motosikletlinin ehliyetine el konuldu

8

Antalya'da yağıştan etkilenen bölgelerde çalışma yapıldı

9

Sabiha Gökçen bağlantı portföyüne Slovenya'nın başkenti Lübliyana'yı ekledi

10

OYAK Çimento ARKE Arama ve Kurtarma Ekibi kuruldu