‘Allianz Motto Hareket’ ile hareketsiz çocuk kalmayacak

‘Allianz Motto Hareket’ ile hareketsiz çocuk kalmayacak

‘Allianz Motto Hareket’ ile hareketsiz çocuk kalmayacak

Kurumsal sosyal sorumluluk program olan Allianz Motto Hareket’in birbirinden eğlenceli egzersiz videolarının tamamı sosyal medya kanalında açık kaynak olarak çocuklarla buluşuyor.

Allianz Türkiye’nin, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV) ve Koruncuk Vakfı iş birliğiyle 2018 yılından bu yana devam eden kurumsal sosyal sorumluluk programı ‘Allianz Motto Hareket’, YouTube’da yayınlanan video serisiyle pandemi sürecinde evde hareketi kısıtlanan çocukları hem mental olarak hem de bedenen daha iyi hissettirmeyi amaçlıyor.

ODTÜ Beden Eğitimi ve Spor Bölümü akademisyenlerinden Prof. Dr. Mustafa Levent İnce öncülüğündeki uzman ekibin danışmanlığında hazırlanan videolar; ‘Allianz Motto Hareket ile Isınma ve Soğuma’, ‘Eğlenceli Oyunlar’, ‘Hedef Koyma ve Ölçme’, ‘Kardiyo ve Ritim’, ‘Kas Kuvveti’, ‘Esneklik’, ‘Çeviklik’, ‘Denge’ ve ‘Nesne Kontrolü’ olmak üzere toplam 9 temadan oluşuyor. Videoların hem şirketin hem de iş birliği yapılan sivil toplum kuruluşlarının sosyal medya kanallarında yer aldığı belirtildi.

“Amacımız daha fazla çocuğa ulaşmak’’
Allianz Türkiye Kurumsal İletişim, Kurumsal Sorumluluk ve Sürdürülebilirlik Grup Başkanı Berna Özdemir program ile ilgili şöyle konuştu: “Sosyal sorumluluk programının 16 haftalık eğitim programıyla 3 yılda 21 ilden 3 bin çocuğa ulaştık ve çocukların, programda deneyimledikleri uygulamalar sayesinde yeni meraklar edinme, akranları ve yetişkinlerle daha fazla paylaşımda bulunma ve bu yetileri günlük yaşamlarına aktarma gibi kazanımlar elde ettiklerini gördük. Bu programı, açık kaynak eğitim videoları olarak yayımlayarak pandemi sürecinde evde hareketi kısıtlanan çocukları hem mental olarak hem de bedenen daha iyi hissettirmeyi amaçlıyoruz. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve uzmanlar, çocukların her gün en az 60 dakika fiziksel aktivite yapmasını öneriyor. Sosyal sorumluluk programının eğitim videoları sayesinde artık tüm çocuklar, önümüzdeki kış döneminde bile, evlerinde birbirinden eğlenceli içeriklerle hem eğlenip hem spor yapabilecekler. Gelecek nesillerimizin hayatına her geçen gün daha çok değer katmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.’’

İnternet erişimi olmayan çocuklar sosyal sorumluluk programının kartlarıyla katılıyor
Söz konusu sosyal sorumluluk programı, 2018-2020 yılları arasında, iş birliği yapılan üç sivil toplum kuruluşunun yerleşkelerinde gönüllü eğitmenler aracılığıyla 16 haftalık bir eğitim programı olarak uygulandı. Program pandemi döneminde dijital sınıf ortamına taşındı ve uzaktan eğitime adapte edildi. İnternet erişimi olmayan çocuklar ise uygulamalara TEGV EVDE dergisi aracılığıyla ulaştırılan sosyal sorumluluk programının kartlarıyla katıldılar.

10 temel hareket becerisinde gelişim
Verilen bilgiye göre, programın çocukların hayatına kattığı değeri ve sosyal etkiyi ölçümlemek için ODTÜ Beden Eğitimi ve Spor Bölümü akademisyenlerinden Prof. Dr. Mustafa Levent İnce, Dr. Koray Kılıç ve Serap Sarıkaya tarafından kapsamlı bir rapor hazırlandı. Uygulama sürecinde gönüllü eğitmenler, yöneticiler ve velilerden, katılım memnuniyeti, öğrenme ve uygulamaların yaşama aktarımıyla ilgili toplanan veriler ışığında hazırlanan raporda; çocukların, 10 temel hareket becerisinin tamamında, istatistiksel olarak anlamlı gelişim gösterdiği görüldü.

Spor ve sağlıklı yaşam kültürünün toplumda yaygınlaşmasına katkıda bulunma hedefiyle 2018 yılından bu yana devam eden Allianz Motto Hareket programı toplam 8 yıl sürecek.


Güncel 27.09.2021 11:04:15 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

2

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

3

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

4

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

5

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

6

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

7

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

8

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

9

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu:

10

Çukurova 16. Kitap Fuarı'nın TEKNOFEST standına yoğun ilgi