Almanya Başbakanı Scholz, NATO ülkelerinden Ukrayna’ya MİG-29 tipi savaş uçaklarının gönderilmesine karşı

Almanya Başbakanı Scholz, NATO ülkelerinden Ukrayna’ya MİG-29 tipi savaş uçaklarının gönderilmesine karşı

Almanya Başbakanı Scholz, NATO ülkelerinden Ukrayna’ya MİG-29 tipi savaş uçaklarının gönderilmesine karşı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, NATO ülkelerinden Ukrayna’ya MİG-29 tipi savaş uçaklarının gönderilmesine karşı olduğunu ifade etti.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau’yu Almanya’nın başkenti Berlin’de ağırlayan Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna-Rusya savaşına ilişkin açıklamalarda bulundu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e seslenen Scholz, "Rusya Devlet Başkanı’na çağrım şudur, akan kanı durdurun. Rus birliklerini geri çekin. Ukrayna halkı için korkunç bir felaket, olduğu kadar, bu savaşta Rus halkı da zarar görüyor. Ukrayna’yı işgali uluslararası hukukun açık bir şekilde ihlali ve yaşadığımız dünyanın artık eskisi gibi olmayacak. Avrupa için bir dönüm noktasıdır" dedi.

NATO ülkelerinden Ukrayna’ya MİG-29 tipi savaş uçaklarının gönderilmesine karşı olduğunu ifade eden Scholz, Ukrayna’ya mali ve insani yardımın yanı sıra bazı silahları gönderdiklerini belirtti.

"Yapılması gereken tek şey diplomatik yolları kullanmaktır”
Çatışmaya askeri bir çözümün hiçbir anlamı olmadığını belirten Scholz, "Yapılması gereken tek şey diplomatik yolları kullanmaktır. Almanya, Rusya ve Ukrayna arasındaki müzakereleri ilerletmek için Kanada ve diğer ülkelerle koordinasyon halindedir. Uluslararası toplum, Rusya’nın Ukrayna’daki eylemlerini kabul etmemektedir" dedi.


Güncel 9.03.2022 18:55:04 0

İlginizi Çekebilir

1

Deniz Feneri Derneği Akdeniz Temsilciliği Antalya'da iftar programı düzenledi

2

Antalya'nın fethinin yıl dönümünde MSB Mehteran Birliği Konser verdi

3

Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ Adana'da partisinin iftar programına katıldı

4

Hatay'da iki kamyonun çarpıştığı kazada 1 kişi öldü

5

Antalya'da atık lastiklerden yapılacak inovatif ürünlerin AR-GE projesi tanıtıldı

6

Konyaaltı'da sporseverler yoga derslerinde buluştu

7

Albaraka Türk, EBRD'nin Dış Ticareti Destekleme Programı'na katıldı

8

Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Yıldırım, Kaymakam Güneş'i ziyaret etti

9

Şipal, MÜSİAD İl Temsilcisi Olarak Atandı

10

Adana'da Seyhan Yeşilay Danışmanlık Merkezi açıldı