Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock: "Kıbrıs için iki devletli bir çözüm söz konusu bile olamaz"

Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock:

Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock: "Kıbrıs için iki devletli bir çözüm söz konusu bile olamaz"

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Kıbrıs için iki devletli bir çözüm söz konusu bile olamaz" dedi.
Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis ile Almanya’nın başkenti Berlin’de bir araya geldi. Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Baerbock, Almanya’nın GKRY olan desteğinin altını çizerek, "Almanya burada sımsıkı sizin yanınızda duruyor” dedi.
Kıbrıs’ta Birleşmiş Milletler (BM) kararları temelinde bir çözüm bulunabileceğini kaydeden Baerbock, Almanya’nın, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ile yeni diyalog önerileriyle GKRY’i desteklemeye hazır olduğunu aktararak, "Kıbrıs için iki devletli bir çözüm söz konusu bile olamaz" dedi.

İran’ın Berlin Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığına çağrıldı
İran’daki son duruma da değinen Baerbock, İran’da 2 protestocunun daha idam edilmesi nedeniyle İran’ın Berlin Büyükelçisi’nin bir kez daha Dışişleri Bakanlığına çağrıldığı açıkladı.


Güncel 9.01.2023 23:16:47 0

İlginizi Çekebilir

1

Tay Group'un inşa ettiği yurt 2026-2027 eğitim-öğretim döneminde hizmete girecek

2

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Özdemir "8 Mart Dünya Kadınlar Günü"nü kutladı

3

MASTOB Başkanı Süral, kadınların gününü kutladı

4

Vali Yavuz, Adana Demirspor Kulüp Başkanı Zeybek'i kabul etti

5

YTÜ Yıldız Teknopark ve Arnavutköy Belediyesi teknoloji yerleşkesi için protokol imzaladı

6

Antalyaspor, Çaykur Rizespor maçına hazır

7

Osmaniye’de park halindeki otomobil alev alev yandı

8

Yapı Kredi'nin kadın çalışan oranı yüzde 61,6 oldu

9

Yüzde 52 kadın çalışan oranına ulaşan Yıldız Holding fırsat eşitliği ile büyüyor

10

Eşine yardım için başladığı ayakkabı tamirciliğinde usta oldu