Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock: “Sözde ateşkes, Rus işgali altında yaşayan halka ne özgürlük ne de güvenlik getirecektir”

Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock: “Sözde ateşkes, Rus işgali altında yaşayan halka ne özgürlük ne de güvenlik getirecektir”

Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock: “Sözde ateşkes, Rus işgali altında yaşayan halka ne özgürlük ne de güvenlik getirecektir”

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Rusya’nın Ukrayna’da ilan ettiği ateşkese değinerek, “Sözde ateşkes, Rus işgali altında her gün korku içinde yaşayan halka ne özgürlük ne de güvenlik getirecektir” dedi.

Rusya’nın Ortodoksların Noel dönemi olan 6-7 Ocak tarihlerinde ilan ettiği 36 saatlik ateşkes ilanına Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Baerbock, “Putin barış isteseydi askerlerini eve götürürdü ve savaş biterdi. Ama görünüşe göre kısa bir aradan sonra savaşa devam etmek istiyor. Sözde ateşkes, Rus işgali altında her gün korku içinde yaşayan halka ne özgürlük ne de güvenlik getirecektir. Bu nedenle, yeniden barış ve kendi geleceğini tayin hakkı içinde yaşayabilmeleri için Ukraynalıları desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill’in çağrısına uyarak, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’ya 6 Ocak 12.00’den 7 Ocak 00.00’a kadar iki ülke arasındaki tüm çatışma noktalarında ateşkes ilan etmesi talimatı vermişti.


Güncel 5.01.2023 21:47:07 0

İlginizi Çekebilir

1

Kozan ilçesinde evde çıkan yangın söndürüldü

2

Tiryaki Agro ile Savola Group'tan stratejik ortaklık

3

BAİB Başkanı Çavuşoğlu, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

4

Alanya'da tam doluluğa ulaşan Dim Barajı'ndan su tahliyesi yapıldı

5

SEKA Investment ve StoneX'ten stratejik işbirliği

6

Ağlasun'da su kuyusuna düşen oğlak AFAD ekibince kurtarıldı

7

Akdeniz ilçesinde peyzajda kullanılan süs bitkileri belediyenin seralarında üretiliyor

8

Bucak'ta "Güçlü Aile, Güçlü Nesil" konferansı düzenlendi

9

Antalya Devlet Opera ve Balesi'nde "Zeynep Işık'ı Anma Konseri" düzenlendi

10

Antalya'da "Dijital İnsan" zirvesi düzenlendi