Almanya’da karnaval kutlamaları başladı

Almanya’da karnaval kutlamaları başladı

Almanya’da karnaval kutlamaları başladı

Almanya’da, "5. Mevsim" olarak adlandırılan karnaval sezonu başladı.
Almanya’da her yıl 11 Kasım’da başlayan, "5. Mevsim" olarak adlandırılan karnaval sezonu açıldı. Karnavalın başkenti olarak kabul edilen Köln şehir merkezinde yapılan kutlamalar, renkli görüntülere sahne oldu. Birbirinden farklı kostümler giyen karnaval katılımcıları, sabahın erken saatlerinde kutlamaların yapılacağı yerlere akın etti. Ren Nehri’ne komşu şehirlerde yapılan karnavala bu yıl on binlerce kişi katıldı. Her yıl 11 Kasım günü saat 11.11’de başlayan kutlamalar, gelecek yıl mart ayına kadar sürecek. Kutlamalarda bin 100 polis ve çok sayıda güvenlik görevlisi görev alırken, soğuk havaya rağmen yoğun katılım gerçekleşti.
150 karnaval derneğinin katıldığı kutlamalar; her yıl Neumark, Heumarkt, Zülpüscherstr semtlerinde ve Dom Meydanı’nında yapılıyor.

Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle geçit töreni iptal edildi
Karnaval komitesi tarafından yaptığı açıklamada, özel olarak hazırlanan araçlardan halka yüzlerce ton şeker ve çikolata dağıtılan geçit törenlerinin gerçekleştirilmeyeceği açıklanarak, “Ukrayna’daki silahlı çatışmalar ve bununla bağlantılı yaşanan acılar nedeniyle Rosenmontag (Pembe Pazartesi) adında yapılan geçit törenlerini iptal edilmiştir” denildi.
Köln kentinin yanı sıra Düsseldorf, Mainz ve Ren Nehri’ne komşu diğer kentlerde kutlamalar yapılıyor.


Güncel 11.11.2022 16:46:03 0

İlginizi Çekebilir

1

Beyin ve sinir cerrahları Gaziantep'teki toplantıda bir araya geldi

2

Konyaaltı ilçesinde spor kursları başladı

3

GÜNCELLEME - Seyhan Baraj Gölü kıyısındaki kaçak yapıların yıkımına başlandı

4

Isparta’da bir lisede çevre duyarlılığı sosyal deneyi yapıldı

5

Getmobil Seri A yatırım turunda 22 milyon dolar yatırım aldı

6

AKM'de "Erişilebilir Tiyatro" yeni sezonda da devam ediyor

7

Sahte TOKİ siteleriyle 23 milyon TL vurgun: 19 şüpheli yakalandı

8

Alanya Belediyespor'da hedef CEV Kupası'nda tur atlamak

9

Kahramanmaraş'ın Germanicia mozaikleri kadınların emeğiyle yeniden hayat buluyor

10

Devlet desteğiyle besiciliğe başlayan veteriner, babasının emanetine de sahip çıkıyor