Altıeylül’de adres (MAKS) projesi tamamlandı

Altıeylül’de adres (MAKS) projesi tamamlandı

Altıeylül’de adres (MAKS) projesi tamamlandı

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Mekânsal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) Projesi tamamlanarak hizmete girdi.
Yürütülen çalışmalar neticesinde Adres Kayıt Sistemi’nde(AKS) bulunan verilerin coğrafi koordinatlar ile birleştirilerek oluşturulan altyapının hali hazırda mevcut olan diğer sistemlere entegre edilmesi için hayata geçirilen Mekânsal Adres kayıt Sistemi, Altıeylül İlçesi’nde tamamlanarak kullanılmaya başlandı.

Vatandaşlar Altıeylül Belediyesi’ne başvurabilecekler
Projenin hayata geçmesinin ardından yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçebilmek adında vatandaşların E-Devlet üzerinden ikametgâh bilgilerini kontrol etmeleri, bu kontrol neticesinde de herhangi bir uyuşmazlık veya bir sorunla karşılaşmaları durumunda da Altıeylül Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Numarataj Birimi’ne başvurmaları gerekiyor. Altıeylül’de ikamet eden vatandaşların cadde, sokak, bulvar ve meydan isimlerinin bulunduğu levhaların basım ve montaj işlemleri için ise Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne başvurmaları gerekiyor.
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Mekânsal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) Projesi kapsamında Adres Kayıt Sistemi’nde bulunan vatandaşlara ait verilerin coğrafi koordinatlar ile birleştirilerek oluşturulan altyapının diğer ilgili sistemlerle birleştirilmesi sonucu ortaya çıkabilecek olumsuzların önüne çıkabilmek adına Altıeylül Belediyesi olarak üzerlerine düşen vazifeyi anlatan Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı “İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’müz tarafından hayata geçirilen Mekânsal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) projesiyle birlikte ortaya çıkabilecek aksaklıkların önüne geçerek ikametgâh kaydı hususunda vatandaşlarımızın mağdur olmaması adına İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’müzün Numarataj Birimi aracılığıyla Altıeylül sakinlerine elimizden gelen yardımı sağlayacağız. Vatandaşlarımızın bu hususta yaşayabilecekleri sorunlar karşısında İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’müzün Numarataj Birimi’ne müracaat etmelerini önemle rica ediyoruz” dedi.


Güncel 24.03.2022 12:41:07 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de hasta taşıyan ambulansla cipin karıştığı kazada 3'ü sağlık çalışanı 5 kişi yaralandı

2

Hatayspor, Taylan Özgün'ü transfer etti

3

Adana'da şehit polis memuru Mustafa Akgül'ün ailesine ev hediye edildi

4

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesinden 225 öğrenciye uygulamalı eğitim

5

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, Antalya'da TGSP'nin eğitim programında konuştu:

6

Burdur'da otomobille çarpışan motosikletteki 2 kişi yaralandı

7

Antalya'da düzenlenen "TGSP Gençlik Liderliği Eğitim Programı" etkinliklerle sürdü

8

Antalyaspor, Fatih Karagümrük maçının hazırlıklarına devam etti

9

Kepez'de sağanak sonrası bozulan yollar onarıldı

10

CHP Genel Başkanı Özel, Hatay ziyaretinde konuştu: