Altın Koza Film Festivali heyecanı bu yıl "online" yaşanacak

Altın Koza Film Festivali heyecanı bu yıl

Altın Koza Film Festivali heyecanı bu yıl "online" yaşanacak

ADANA (AA) - ISMIHAN ÖZGÜVEN - Adana'da 14 Eylül'de baslayacak 27. Uluslarararasi Adana Altin Koza Film Festivali heyecani, bu yil yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önemleri kapsaminda online olarak yasanacak.

Salgin önlemleri çerçevesinde konuk kabul etmeden, sadece "Ulusal Uzun Metraj Film Yarismasi" ve "Ulusal Ögrenci Kisa Film Yarismasi"nin yer alacagi festivalde, heyecanla beklenen ödüller 20 Eylül'deki törenle sahiplerine verilecek.

Ulusal Uzun Metraj Film ve Ulusal Ögrenci Kisa Film yarismalari kapsaminda bu yil 18 kategoride 465 bin lira ödül dagitilacak.

Festivalde, 40 eser arasindan seçilen yönetmen Anil Gelberi'nin "Plaza", Baris Hanciogullari'nin "Yeniden Leyla", Ercan Kesal'in "Nasipse Adayiz", Fatih Özcan'in "Mavzer", Faysal Soysal'in "Ceviz Agaci", Gökçin Dokumaci'nin "Kuyudaki Tas", Haci Orman'in "Körlesme", Leyla Yilmaz'in "Bilmemek", Onur Ünlü'nün "Topal Sükran’in Maceralari" ve Umut Evirgen'in "Ben Bir Denizim" filmleri, Ulusal Uzun Metraj Film Yarismasi"nda yarisacak.

Festivalin, jüri baskanligini oyuncu Füsun Demirel'in üstlenecegi, görüntü yönetmeni Feza Çaldiran, oyuncu Damla Sönmez, yönetmen Seren Yüce, müzisyen Can Atilla, yazar Ayfer Tunç ve sinema yazari Sevin Okyay'in jüri üyesi olarak yer alacagi Ulusal Uzun Metraj Film Yarismasi'nda, 200 bin liralik "En Iyi Film", 100 bin liralik "Yilmaz Güney", 50 bin liralik "En iyi yönetmen", 30 bin liralik "En iyi senaryo" ile "En iyi kadin oyuncu", "En iyi erkek oyuncu", "En iyi müzik", "En iyi görüntü yönetmeni", "En iyi sanat yönetmeni", "En iyi kurgu yönetmeni, "En iyi yardimci kadin oyuncu", "En iyi yardimci erkek oyuncu", "Umut veren kadin oyuncu" ve "Umut veren erkek oyuncu" ödülleri verilecek.

Ulusal Ögrenci Kisa Film Yarismasi'nda finale kalan filmlerden, en iyi belgesel film, en iyi canlandirma film, en iyi deneysel film ve en iyi kurmaca film dallarinda da 10'ar bin lira dagitilacak.

Festival Yürütme Kurulu Üyesi Ismail Timuçin, AA muhabirine, "Altin Koza" adina üç yil önce kavusan ve 1969'dan bu yana çesitli araliklarla sürdürülen festivalin bu yil 14-20 Eylül tarihlerinde 27'ncisini gerçeklestireceklerini söyledi.

Tüm dünyayi etkileyen salgin nedeniyle bu yil daha önceki yillardan farkli bir festival heyecaninin yasanacagini ifade eden Timuçin, etkinligi Kovid-19 tedbirleri kapsaminda gerçeklestireceklerini kaydetti.

Festival filmlerinin salgin nedeniyle bu yil online ortamda izleyiciyle bulusacagini aktaran Timuçin, Adana'da yasayan sinemaseverler için gösterimlerin Adana Büyüksehir Belediyesi Sehir Tiyatrosu ile Amfi Tiyatro'da salgin kurallarina uyularak gösterilecegini söyledi.

- "Yarisma filmlerinin tamami dijital ortamda izlenebilecek"

Kovid-19 nedeniyle bu yil festivalin içeriginin kisitlandigina dikkat çeken Timuçin, söyle devam etti:

"Festivalde sadece Ulusal Uzun Metrajli Film Yarismasi ile Ulusal Ögrenci Filmleri Kisa Film Yarismasi gerçeklestirilecek. Her yil geleneksel olarak festivalimizde Türk sinemasinin çok degerli isimlerine, emektarlarina takdim ettigimiz onur ödülleri ve Orhan Kemal Emek Ödülleri'ni takdim edecegiz. Pandemi nedeniyle bu yil çok dikkatli davrandik. Hiç kimseye zarar gelsin istemiyoruz. Hiç kimsenin bir rahatsizlikla karsilasmamasi için bu yil Altin Koza daha çok pandemi kriterlerinde, konuk getirmeden gerçeklestirecegiz. Riskli bir dönemdeyiz ve bu nedenle konuklarimizi riske atmadan festivali gerçeklestirecegiz. Yarisma filmlerinin tamamini dijital ortamda izletecegiz. Yarisma filmlerinin tamamini seyircilerimiz izleyebilecekler."

Yarisma filmlerinin yari sira belgesel ve daha önce festivalde ödül almis filmlerin gösteriminin de etkinlikler kapsaminda yapilacagini anlatan Timuçin, herkesi gerek dijital ortamda gerekse Adana'daki mekanlarda salgin kriterlerine uyarak filmleri izlemeye ve festival heyecanini yasamaya davet ettiklerini sözlerine ekledi.



Yurt Dünya 8.09.2020 11:26:59 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta depremde yakınlarını kaybeden aileler basın açıklaması yaptı

2

GÜNCELLEME - Isparta'da Eğirdir Gölü kıyısındaki sazlıkta çıkan yangın kontrol altına alındı

3

Antalya'da mezuniyet programı düzenleyen öğrencilerden Filistin'e destek

4

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinde mezuniyet töreni düzenlendi

5

Afşinli LGS sınavı birincisi Gümüşsoy'un hayalinde mühendislikle tıp var

6

Adana'da yılbaşından bu yana 1825 motosiklet trafikten men edildi

7

Isparta'da Eğirdir Gölü kıyısındaki sazlık alanda yangın çıktı

8

Alanya'daki bıçaklı kavgada gözaltına alınan 3 kişiden 2'si tutuklandı

9

Mersin'de baraj gölüne giren kişi boğuldu

10

Adana'da oyun salonları ve bahis bayileri "çocuklar için" denetlendi