"Altınşehir" kuyumcular sitesinde son aşamaya gelindi

"Altınşehir" kuyumcular sitesinde son aşamaya gelindi

KAHRAMANMARAS (AA) - Kahramanmaras'ta "Altinsehir" adi verilen kuyumcular sitesinin yapiminda son asamaya gelindi.

Kahramanmaras Büyüksehir Belediye Baskani Hayrettin Güngör, Kahramanmaras Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi Baskani Ahmet Kuybu ve Kahramanmaras Kuyumcular Odasi Baskani Mustafa Öz incelemelerde bulundu.

Güngör, incelemeler sirasinda yaptigi açiklamada, "Altinsehir"in ismi, tasarimi ve üretimiyle dünyada örnek gösterilen yerler arasinda olacagini söyledi.

Site içerisinde 390 is yerinin bulunacagini, 120 milyon lira civarinda yatirim yapildigini aktaran Güngör, sunlari kaydetti:

"Bu yatirim maliyetinin yüzde 70'ini Sanayi Bakanligimiz yüzde 30'unu da esnaflarimiz karsiliyor. Esnaflarimiz bunu 20 yilda ödeyecekler. Kuyumculuk sektöründe su anda 4 bin kisi istihdam ediliyor. Burasi faaliyete geçtiginde bu sayi 7 bine çikacak. Bu da sehrimiz için çok önemli bir gelisme olacaktir. Biz her zaman sunu düsünüyoruz. Her esnaf gurubumuza özgü bu tür siteleri yayginlastirmamiz lazim. Kuyumcular esnafimiza son derece güzel, hem sehrimize hem ülkemize yakisir, bir mekan olusturuyoruz. Diger meslek gruplarimiz için de bu tür derli toplu mekanlar olusturdugumuzda hem ülkemizin ve sehrimizin kalkinmasina ve istihdamin artmasina çok ciddi katkilar sunacagina inaniyoruz."

Kahramanmaras Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi Baskani Ahmet Kuybu, "Kahraman" kente "Altinsehir" unvanini eklemenin mutlulugunu yasadiklarini belirterek, emegi geçenlere tesekkür etti.

Kahramanmaras Kuyumcular Odasi Baskani Mustafa Öz de böyle bir site yapmanin her zaman hayali oldugunu belirtti.

Hayallerini sonuna getirmenin mutlulugunu yasadiklarini ifade eden Öz, "Pandemi olayinin sonlanmasiyla esnaflarimizin tasinma islemleri gerçeklesecek. Altinsehir'i yapmakla Kahramanmaras'in kapilarini dünyaya açmis olacagiz. Tekstil ve çelik esyadan sonra kente çok ciddi bir katki saglayacagini düsünüyoruz. Büyüksehir Belediyemizin yapacagi son çalismalarla artik bir an önce esnaflarimizi buraya tasimak istiyoruz. Emegi geçenlere tesekkür ediyorum." diye konustu.



Yurt Dünya 27.05.2020 19:04:54 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da depremde yıkılan Tutar Apartmanı ile ilgili davanın görülmesine devam edildi

2

Burdur'da çölyak hastaları için glütensiz besin atölyesi açıldı

3

Mersin'de çıkan anız yangını söndürüldü

4

Mersin'de limon bahçesinde kenevir yetiştiren zanlı yakalandı

5

Antalya'da devrilen tırın sürücüsü yaralandı

6

İskenderun'da köpek balıkları ve vatozların korunmasına yönelik çalıştay düzenlendi

7

Mersin'de kamyona çarpan tırın sürücüsü yaralandı

8

Antalya Büyükşehir Belediyesi yaz kursları başladı

9

Mersin'de apartman dairesinde bir kişinin cansız bedeni bulundu

10

Antalya'da çıkan orman yangını kontrol altına alındı