"Amanos kartalları" teröristlerin korkulu rüyası olmaya devam ediyor

"Amanos kartalları" teröristlerin korkulu rüyası olmaya devam ediyor

OSMANİYE - MUZAFFER ÇAĞLIYANER - Amanos Dağları'ndaki "Bayraktepe" ve "Sancaktepe" üs bölgelerinde konuşlandırılan özel harekat polisleri, yaz kış demeden görevlerine devam ediyor.

İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesine bağlı polisler, her türlü hava şartında 7 gün 24 saat vatan nöbeti tutuyor.

Keşif ve gözetleme kulelerinin yanı sıra zırhlı araçlarında bulunan kameralar ve dürbünlerle bölgeyi sürekli gözetim altında tutan özel harekatçılar, teröristlere göz açtırmıyor.

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, AA muhabirine, kahraman güvenlik güçlerine minnettar olduklarını belirtti.

Bölgede görevli özel harekat polislerinin fedakarca görev yaptığını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Sancaktepe ve Bayraktepe'de kahraman, korkusuz özel harekat polislerimiz, Osmaniye'mizi, Amanosları bir kartal gibi korumaktadırlar. 7 gün 24 saat hiç aralıksız fedakarca bu hizmeti görmektedirler. Kendilerine minnettarız. Allah bizim birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim etsin. Allah özel harekatımızı, bütün güvenlik güçlerimizi, ordumuzu, jandarmamızı korusun. Ayaklarına taş değdirmesin inşallah."

- "Burada pusu görevimizi icra etmekteyiz"

Özel harekat komiseri Sezai Kös de 21 Mart 2016'da PKK'lı teröristlerce Amanoslardan Osmaniye merkeze havan saldırısı gerçekleştirildiğini, bu olay sonrası bölgeye iki üs bölgesi kurulması kararı verildiğini hatırlattı.

Sancaktepe ve Bayraktepe üs bölgelerinin kurulmasının ardından güvenliği sağlamak için aralıksız görev yaptıklarını anlatan Kös,"Burada 7 gün 24 saat esasına göre terör örgütü elemanlarının geçişini engellemek, onları etkisiz hale getirmek için pusu görevimizi icra etmekteyiz. Pusu görevimizi yerli silahlarımız ve optik cihazlarımız başta olmak üzere teknolojik imkanlardan faydalanarak icra etmekteyiz." diye konuştu.



Yurt Dünya 30.03.2024 11:26:48 0

İlginizi Çekebilir

1

Defne İlçe Tarım ve Orman Müdürü Burak Oktay, ejder meyvesi serasını gezdi

2

Adana'da "Genç İletişimciler Yeşil Vatan Hatıra Ormanı" oluşturuldu

3

GÜNCELLEME 2 - Mersin'de ortaokul öğrencisi okul müdürünü tüfekle yaraladı

4

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Burdur'da AK Parti'lilerle buluştu:

5

Halkbank ve Türkiye Sigorta kadın girişimciler için güçlerini birleştirdi

6

JTI Türkiye Fabrika Liderliğine Benoit Philibert atandı

7

Mersin'in Akdeniz ilçesinde ağaçlar bakımdan geçirildi

8

Bozyazı Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu öğrencilerle kitap okudu

9

Osmaniye’de jandarma son bir haftada 68 şüpheliyi yakaladı

10

Agrotech İklim Lideri Ödülü'nün sahibi oldu