AMANOSLARDAKİ SAKLI CENNET, İNCEBEL TAKIM ŞELALELERİNE GEZİ

AMANOSLARDAKİ SAKLI CENNET, İNCEBEL TAKIM ŞELALELERİNE GEZİ

Osmaniye Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü (ODAK) tarafından, Amanos Dağlarındaki sağlı cennet, İncebel Takım Şelalelerine doğa gezisi düzenlendi.
Cebel Köyü tarafında bulunan orta zorluk derecesindeki 8-10  kilometrelik sulu parkur faaliyetinde, katılımcılar doğanın eşsiz güzelliği içerisinde bir gün geçirmenin keyfini çıkarttı. Doğaseverler, güzergahtaki bir çok endemik bitki örtüsü ve canlıyı fotoğraf makineleri ile görüntüleme fırsatı da buldu. ODAK Başkanı Avukat Muhammet Doğan, Amanoslarda yeni yeni yerler keşfedildiğini ve bundan da büyük mutluluk duyduklarını belirterek, bölgenin Karadeniz'den hiç bir farkının olmadığını hatta birçok yönüyle daha da güzel olduğunu söyledi. Bir çok kişinin buraları pek bilmediğini belirten Doğan, daha önce keşfedilen doğa harikası şelaleler bölgesine üyeleri ile birlikte yeniden gezi düzenlemenin keyfini yaşadıklarını ifade erek şöyle dedi: "İncebel adı verilen bu yerlerde yürüdükçe yeni şelalelerle karşılaşıyorsunuz. Her ulaştığımız şelale bir birinden güzel. Buraya bu yüzden İncebel takım Şelaleri adını verdik. Bölgeyi yürüyüş rotamıza ekledik ve zaman zaman geziler düzenleyerek katılımcıların bu eşsiz güzelliği olan bölgeyi görme fırsatı vermiş oluyoruz."
Muhammet Doğan, ilerleyen günlerde Amanoslardaki farklı güzelliklerin bulunduğu bölgelere de gezi faaliyetlerinin olacağını, katılmak isteyenlerin kulübe gelerek bilgi alabileceklerini sözlerine ekledi.


 



Osmaniye 27.07.2020 16:22:00 1
Mehmet özdemir
29.07.2020 18:21:18
Adres ve telefon verin

İlginizi Çekebilir

1

Şipal, gazetemizi ziyaret etti

2

Çukurova'nın Efes'i Kastabala

3

DP'li Enginyurt Osmaniye'ye Geliyor

4

Dörtyol'daki trafik kazasında ölen 6 kişi toprağa verildi

5

Bakan Tekin Düziçi'nde

6

Osmaniye'de Karaçay Deresi'nin kenarındaki toprak yol çöktü

7

Adana İl Tarım Müdürlüğünün Paylaştığı Adana Yer Fıstığı Görseline Osmaniye’den Tepki

8

Kaya, Ödül Törenine Katıldı

9

AK Parti’de Geleneksel Vefa İftarı

10

Jandarmadan Yaşlılar Günü Etkinliği