Amasra’da maden ocağındaki barajlar kaldırılıyor

Amasra’da maden ocağındaki barajlar kaldırılıyor

Amasra’da maden ocağındaki barajlar kaldırılıyor

Türkiye Taş Kömürleri Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğüne ait maden ocağında grizu kaynaklı patlama sonucu 42 madencinin hayatını kaybettiği kaza sonrası ocak içinde oluşan yangının söndürülmesi için inşa edilen barajların kaldırılmasına başlandı.
Türkiye Taş Kömürleri Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğüne ait maden ocağında 14 Ekim 2022 tarihinde 16.00-24.00 vardiyasında eksi 300 kotunda grizu kaynaklı patlama sonucu 42 maden işçisi hayatını kaybetti. Patlama sonucu maden ocağı içinde başlayan yangının söndürülmesi amacıyla hava akışının kesilmesi için farklı kotlara barajlar inşa edildi. Aradan geçen 5 aylık sürenin sonunda barajların kaldırılması için TTK Tahlisiye ekiplerince çalışma başlatıldı.
TTK İş Güvenliği ve Eğitim Daire Başkanlığına bağlı 30 kişiden oluşan Merkez Tahlisiye İstasyonu ekipleri ile birlikte Maden Mühendisleri Odası’ndan 10 Maden Mühendisi gözlemci olarak baraj açma çalışmalarına katıldı.
Kuyu başında üst aramasından geçirilen ekipler daha sonra asansörle yeraltına indirildi.
Baraj kaldırma çalışmaları kameralarla kayıt altına alınacak ve barajların kaldırılmasının ardından ocakta havalandırma çalışmaları ve akabinde teknik çalışmalara başlanacak.


Yurt Dünya 13.03.2023 12:02:32 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da "Genç İletişimciler Yeşil Vatan Hatıra Ormanı" oluşturuldu

2

GÜNCELLEME 2 - Mersin'de ortaokul öğrencisi okul müdürünü tüfekle yaraladı

3

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Burdur'da AK Parti'lilerle buluştu:

4

Halkbank ve Türkiye Sigorta kadın girişimciler için güçlerini birleştirdi

5

JTI Türkiye Fabrika Liderliğine Benoit Philibert atandı

6

Mersin'in Akdeniz ilçesinde ağaçlar bakımdan geçirildi

7

Bozyazı Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu öğrencilerle kitap okudu

8

Osmaniye’de jandarma son bir haftada 68 şüpheliyi yakaladı

9

Agrotech İklim Lideri Ödülü'nün sahibi oldu

10

Hyundai Motor Türkiye Eğitimde İkinci Hayat projesiyle okullara destek oldu