Ameliyathaneden Ağrı Dağı zirvesine

Ameliyathaneden Ağrı Dağı zirvesine

Ameliyathaneden Ağrı Dağı zirvesine

Adana’da ameliyat hemşiresi olan Nurten Turan, 5137 rakımlı Ağrı Dağı’nın zirvesine çıkarak Türk bayrağını dalgalandırdı.
Seyhan Devlet Hastanesi Doğa Sporları Kulübü, Ağrı Dağı’nın zirvesine tırmanış yapan hemşire Nurten Turan’a hastane bahçesinde düzenlenen törenle plaket takdim etti. Nurten Turan, alaylı olarak başladığı dağcılığın bir aşka dönüştüğünü ifade ederek, "İş stresimi attığım, kendimi eğittiğim, olgunlaştırdığım, terbiye ettiğim muhteşem bir spor. Dağcılık hiç kimseye gösteri yapmadığım, kendimle baş başa olduğum, ruhumdaki acı, öfke ve şefkatleri tamir ettiğim harika bir spor. Benim için anlamı çok büyük. Her zirveye ulaştığımda, rüzgarın sesini dinlediğimde, bir kuşun süzülüşünü izlediğimde, bayrağımızı dalgalandırıp ‘başardım’ diye kendi kendime mırıldandığımda içimde tarifsiz bir huzur ve kocaman mutluluk hissediyorum" dedi.
İnsanların doğayla iç içe yaşayarak onu korumasının en büyük arzusu olduğunu ifade eden Turan, "Bir dileğim ise bu başarımın birilerine feyz olup, tutkularının peşinden gitmelerini sağlamış olmaktır" diye konuştu.


Güncel 7.08.2022 10:24:01 0

İlginizi Çekebilir

1

Otomobiliyle bisikletlinin ölümüne neden olduğu öne sürülen sürücü hakim karşısında

2

Antalya Ticaret Borsasının 2026 yılı bütçesi 95 milyon lira

3

Pegasus Hava Yolları, Chelsea Futbol Kulübü'nün resmi hava yolu partneri oldu

4

Adana'da yaralı bulunan kerkenez tedaviye alındı

5

Mersin'de 16 yaşındaki Hiranur'un öldürülmesine ilişkin 3 sanık hakim karşısında

6

Osmaniye’de adalet öğrencileri klavye hızında yarıştı

7

Rönesans Holding'in "Sürdürülebilir Geleceği Tasarla" yarışması sonuçlandı

8

Sahte alkol gözde geri dönülmez hasarlara yol açabiliyor

9

Peugeot 7. Mardin Bienali'nin ana sponsorluğunu üstlenecek

10

Beyin ve sinir cerrahları Gaziantep'teki toplantıda bir araya geldi