Ana Yadigâr’ı hindi emekli oldu

Ana Yadigâr’ı hindi emekli oldu

Sahibi vefat eden hindi, emekli hayvanlar çiftliğine yerleştirildi

Osmaniye’de kısa bir süre önce sahibi vefat eden hindi, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Emekli Hayvanlar Çiftliğine yerleştirildi. Osmaniye merkeze bağlı Dervişiye Köyü Bıçakçılar Mahallesi'nde ikamet eden Ahmet Çolak, 2 ay önce vefat eden annesi Meryem Çolak’ın (82) “Zorba” adını koyduğu 4 yaşındaki erkek hindinin yılbaşında kesmeye kıyamadıklarını ve diğer aile fertlerinin de görünce annelerini hatırlatmalarından dolayı üzüntü yaşadıklarını belirterek, bu yüzden emekli hayvanlar çiftliğine gönderdiklerini söyledi. 
Ahmet Çolak, HAYATP İl Temsilcisi Veteriner Hekim Ali Laçinbala ile irtibata geçip, Hindinin emekli hayvanlar çiftliğine transferi sağlandı. Ali Laçinbala, sağlık kontrollerini yapılan hindi, köy evinden alınarak HAYTAP Emekli Hayvanlar Çiftliği’ne bırakıldı. Çiftçi Ahmet Çolak, hindiyi rahmetli annesinin beslediğini ve kesmeye bu yüzden kıyamadıklarını belirterek, “Hindiyi gördükçe annemiz aklımıza geliyor, üzüntü duyuyorduk. Emekli edip gelen görevli arkadaşlara teslim edeceğiz. Artık orada ölene kadar özgürce yaşayacak.” Dedi. 
Veteriner Hekim Ali Laçinbala ise nefes alan hiçbir canlının kesilmesini istemediklerini belirterek, “Hindi’nin yılbaşı eğlencesi olmasını da istemedik. Ahmet Çolak ağabeyimiz de rahmetli annesinin baktığı Hindiyi gördükçe onu hatırlattığı için emekli hayvanlar çiftliğine yerleştirmek istediklerini söylediler. Bizlerde geldik, bu canımızı alıp, emekli hayvanlar çiftliğinde ölene kadar özgürce yaşaması için transferini sağlayacağız” diye konuştu. 



Osmaniye 28.12.2023 16:32:00 0
Anahtar Kelimeler: Yadigâr’ hindi emekli 

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de uçurtma şenliği

2

Adıyaman'daki şehitler göz yaşlarıyla memleketlerine uğurlandı

3

Osmaniye'de 5 düzensiz göçmen yakalandı

4

Hemşehrimiz Şehit Oldu

5

Elektrikli araç sayısı artınca işletmeciler de iş yerlerine şarj üniteleri kurmaya başladı

6

Milli hokeyciler, Avrupa Şampiyonası için Osmaniye'de kampa girdi

7

Özdokur, Başkan Yardımcısı Oldu

8

Karalar'dan Olcar'a Ziyaret

9

Cevdetiye MHP Belde Başkanı İstifa Etti

10

Osmaniye’de Toplu Taşıma Araçlarında Klima Ve Genel Temizlik Denetimi