Anadolu Lisesinde öğrencilerin yaptığı projeksiyon makinesi GeoGebra programı ile buluştu

Anadolu Lisesinde öğrencilerin yaptığı projeksiyon makinesi GeoGebra programı ile buluştu

Anadolu Lisesinde öğrencilerin yaptığı projeksiyon makinesi GeoGebra programı ile buluştu

Hisarcık 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi öğrencilerinin eTwinning projesi çerçevesinde STEM aktivitesi olarak yaptıkları projeksiyon makinesi GeoGebra Programı ile buluştu.
Proje Danışmanı Matematik Öğretmeni Kübra Sancı nezaretinde, Kütahya Eğitim ve Gelişim Programı Projesi (EGEP) projesi alt başlığındaki Cahit Arf Matematik Yılı etkinlikleri çerçevesinde, "Math Is Everywhere" (Matematik Her Yerde) adlı eTwinning projesinde kullanmak üzere daha önce öğrencilerin yaptığı projeksiyon makinesi GeoGebra Programı ile buluşturuldu.
GeoGebra’nın, eğitimin tüm seviyeleri için geometri, cebir, hesap tabloları, grafik, istatistik ve calculusü kullanımı kolay bir pakette birleştiren dinamik bir matematik yazılımı olduğunu söyleyen Okul Müdürü İsmail Aydın,” GeoGebra, fen bilimleri, teknoloji, mühendislik ve matematik eğitimini (STEM) ve dünya genelinde öğrenim ve öğretimde innovasyonu destekleyerek önde gelen bir dinamik matematik yazılımı haline gelmiştir. Projeksiyon makinemizi GeoGebra programı ile buluşturduk. Bu çalışma ile geometrik cisimlerin ve şekillerin özellikleri ile ilgili farkındalık oluşturulmuş olacak ve bilgi-iletişim teknolojileri matematik dersinde kullanılarak bilgiler kalıcı hale gelecektir.
Projeksiyon makinemizi, GeoGebra programında yapmak için çalışmalara devam eden öğrencilerimiz ilk olarak dikdörtgenler prizmasının GeoGebrada yapımını gerçekleştirdi. Böylece dikdörtgenler prizmasının açılımını uygulayarak gören ekibimiz dikdörtgenler prizmasının özelliklerini kalıcı bir şekilde öğrenirken, dikdörtgen ve çember bilgilerini projeksiyon makinesini GeoGebra programında yaparken pekiştirmiş oldu. Çalışmayı yapan proje ekibimizi ve proje danışmanı olan Matematik Öğretmenimiz Kübra Sancı’yı çalışmalarından dolayı tebrik ediyoruz” diye konuştu.


Eğitim 11.04.2023 14:01:51 0

İlginizi Çekebilir

1

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

2

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerden etkilenen Hatay, 2027'de tamamen yenilenmiş altyapıya kavuşacak

3

IC İçtaş İnşaat King Khalid Uluslararası Havalimanı terminallerinin yapımını tamamladı

4

Hatay'da minibüsle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

5

Beyaz örtü içinde Salda Gölü manzaralı kayak keyfi

6

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Deprem, vefat, tedavi zorluklarını sporla aştı, milli takımla gururlandı

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde 14 sporcusunu kaybeden İstiklalspor, sahadaki başarısıyla kente umut oluyor

8

Kolon kanserinde düzenli tarama erken tanı için belirleyici rol oynuyor

9

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede aşçı, kendisini hayata bağlayan AFAD arama kurtarma ekibiyle buluştu

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Kahramanmaraş'ın yeniden inşasında depremzede mimar ve mühendisler de yer aldı