’Anadolu Parsı’ unvanını almak için Baranlı Dağına tırmandı

’Anadolu Parsı’ unvanını almak için Baranlı Dağına tırmandı

’Anadolu Parsı’ unvanını almak için Baranlı Dağına tırmandı

KIRŞEHİR – Türkiye’nin tek kadın dağcısı unvanını taşıyan Melek Aydın, Anadolu Parsı unvanı için Baran Dağı’na tırmandı. 81 İlde 81 zirve ’Anadolu Parsı’ unvanı için Kırşehir’e gelerek Baranlı Dağına tırmanan Aydın, “81 İlde 81 zirve Anadolu Parsı unvanı için çalışmalar yürütüyorum. Türkiye’de kadın olarak tekim” dedi.
Türkiye’de illerin en yüksek zirvesine tırmanıp, ’Anadolu Parsı’ unvanı almak için 10 Yıldır dağcılık sporu ile ilgilenen Aydın, son 5 yıldır da yaptığı tırmanışlarla profesyonel dağcılık faaliyeti yürütüyor. Kırşehir Doğa Sporları ve Trekking Kulübü Başkanı Hikmet Gözübüyük’ünde yaptığı rehberlik ile şehirde kültür gezisi yapan Melek Aydın, Ahi Evran Külliyesi, Cacabey Medresesi, Bozkırın Tezenesi Muharrem ve Neşet Ertaş’ın mezarı gibi tarihi ve kültürel alanlarda da incelemelerde bulundu.
Bin 677 metre yüksekliğindeki Baranlı Dağı tırmanışı ise soğuk havaya rağmen gerçekleştiren Aydın, ekibi ile birlikte dağın zirvesinde Türk Bayrağı açarak poz verdi.


Güncel 7.02.2022 12:59:32 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da "huzur ve güven" uygulaması yapıldı

2

Antalya'da iki aile arasında çıkan silahlı kavgada 2 kişi yaralandı

3

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi 20. yılını kutluyor

4

Hatay'da dereye düşen 4 yaşındaki çocuk boğuldu

5

Antalya'da AK Parti'den iftara yetişemeyen ve trafikte kalan vatandaşlara iftariyelik dağıtımı

6

Hatay'da durdurulan hafif ticari araçta 1 kilo 100 gram esrar ele geçirildi

7

Antalya'da seyir halindeki otomobilde çıkan yangın söndürüldü

8

AK Parti Mersin İl Başkanlığınca bayramlaşma programı düzenlendi

9

AK Parti Adana İl Başkanlığı iftar programı düzenledi

10

Antalya'da sağlık yöneticileri iftarda buluştu