‘Anıza dorudan ekim’ 1 yıl kazandırdı

‘Anıza dorudan ekim’ 1 yıl kazandırdı

‘Anıza dorudan ekim’ 1 yıl kazandırdı

Sivas’ta ‘Anıza doğrudan ekim’ yöntemi ile ekimi gerçekleştirilen yulafın ilk hasadı gerçekleştirildi.
Sivas’ta Merkeze bağlı Porsuk Köyü’nde Yavuz Eker’e ait anıza doğrudan ekim tarlasında hasat yapıldı. İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız ve Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu ile birlikte hasat çalışmalarını yerinde inceleyen Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, “Bu yöntem sayesinde arazilerimiz 1 yıl bekletilmek zorunda kalmıyor. Bilhassa yem bitkileri üzerine bu yöntemle yapılan ekim sayesinde güzel verim elde ediliyor” dedi.
Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ; İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız ve Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu ile birlikte merkeze bağlı Porsuk Köyü’nde Yavuz Eker’e ait arazide anıza ekim yöntemi ile yapılan hasat çalışmalarını yerinde inceledi.
İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, tritikale ve yulaf eken Eker’i tebrik ederek “Porsuk köyümüzde anıza ekim yöntemi ile hasat başarılı bir şekilde gerçekleştiriliyor. Artık herk yapmadan, nadasa bırakmadan direkt hasadını yaptıktan sonra aynı tarlaya yeniden ekim yapılabiliyor. Bu yöntem sayesinde arazilerimiz 1 yıl bekletilmek zorunda kalmıyor. Bilhassa yem bitkileri üzerine bu yöntemle yapılan ekim sayesinde güzel verim elde ediliyor. Bu sayede hem ürün çeşitliliği artıyor hem de ülkemizin dışarıya karşı bilhassa yemde bağımlılığını azaltmış oluyoruz. Üreticimizi tebrik ediyorum” dedi.
İlimizde tarımsal üretimde her geçen gün ilerleme kaydedildiğini ifade eden Yıldız ve Hastaoğlu da Eker’i tebrik etti.


Güncel 20.08.2020 14:58:18 0

İlginizi Çekebilir

1

Alanyaspor, Konyaspor maçının hazırlıklarına başladı

2

Burdur'da otomobilin çarptığı yaya yaralandı

3

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütcü güven tazeledi

4

Aston Martin Türkiye'den İstanbul'da özel sürüş etkinliği

5

Adana'da 2 tırın çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı

6

Kemer Devlet Hastanesi Başhekimi Dağlı'ya ödül verildi

7

Kepez'de Meme Kanseri Farkındalık Eğitimi düzenlendi

8

17 Yaş Altı Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında Hindistan'ı 1-0 yendi

9

Manavgat Cumhuriyet Başsavcısı Selimefendigil, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

10

Mersin'de çöp biriktirilen evden ruhsatsız silah ve 115 bin lira çıktı