Ankara İl Jandarma Komutanlığından tarihi eser kaçakçılarına operasyon

Ankara İl Jandarma Komutanlığından tarihi eser kaçakçılarına operasyon

Ankara İl Jandarma Komutanlığından tarihi eser kaçakçılarına operasyon

Ankara İl Jandarma Komutanlığınca Kültür ve Tabiat Varlıklarının Korunması ile Kaçakçılığın Önlenmesine yönelik yaptığı operasyonda çok sayıda tarihi eser ele geçirdi.
Ankara İl Jandarma Komutanlığınca Kültür ve Tabiat Varlıklarının Korunması ile Kaçakçılığın Önlenmesine yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında, 27 Eylül 2021 tarihinde Beypazarı Dibecik Mahallesinde U.A. ve S.D. adlı şahısların tarihi eserleri piyasaya sürerek haksız kazanç elde edeceği bilgisine alın İl Jandarma Komutanlığı, Beypazarı Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonda U.A. ve S.D. adlı şahıslar yakalanmış, şahısların üzerinde yapılan aramada; 1 adet metal kadın heykeli, 1 adet metal çelenk, 24 adet sikke, 1 adet kuş heykeli, 1 adet delikli taş obje, 1 adet metal zil, 2 adet muhtelif metal obje olmak üzere (31) adet tarihi eser ele geçirildi.
Ankara İl Jandarma Komutanlığının yaptığı operasyonda ele geçirilen tarihi eserlere Anadolu Medeniyetleri Müzesine teslim edilmek üzere el konmuş, yakalanan U.A. ve S.D. adlı şahıslar hakkında adli işlemlere başlatıldı.


Yurt Dünya 1.10.2021 18:47:03 0

İlginizi Çekebilir

1

Isparta'da GençTek-Genç Bilişim Ekosistemi Çalıştayı başladı

2

Sakaryaspor, "Suyunu Koru, Sapanca'yı Kurtar" pankartıyla maça çıktı

3

Milli Eğitim Bakanı Tekin, AK Parti Osmaniye İl Başkanlığı'nda konuştu:

4

Bakan Uraloğlu, Hatay'da devam eden yol yapım çalışmalarını inceledi:

5

OYAK Çimento BIST Sürdürülebilirlik 25 Endeksi'ne girdi

6

Hatay'da ağırlanan gazeteciler 6 Şubat depremleri sonrası yapılan çalışmaları inceledi

7

Godiva 100. yıl kutlamalarına Şanghay'da devam etti

8

Bakan Uraloğlu, Hatay'da İskenderun-Antakya Otoyolu Projesi'ndeki çalışmaları inceledi:

9

Bakan Kurum, Hatay'daki "Medya Buluşması"nda deprem bölgesindeki çalışmaları anlattı: (2)

10

Kahramanmaraş'ta depremde yıkılan cami yeniden inşa edilerek ibadete açıldı