Tarih: 26.09.2022 11:15
Ankara İtfaiyesi yenilenen güçlü kadrosu ile başkentlilerin yanında
Ankara Büyükşehir Belediyesi, deprem, yangın, sel ve meydana gelebilecek tüm felaketlerde başkentlilerin yanında olan Ankara İtfaiyesi’ni güçlendirmek için çalışmalarına devam ediyor. Ankara İtfaiyesi, son 3 yılda yapılan yatırımların ardından 46 itfaiye istasyonu, bin 192 personeli ve 231 tam donanımlı aracı ile daha hızlı ve kaliteli hizmet vermeye başladı.
Ankara İtfaiyesi, son 3 yılda yapılan yatırımlarla hem personel kadrosunu güçlendirdi hem de araç filosunu yeniledi. Bu yatırımların ardından Ankara İtfaiyesi, 46 istasyonda toplam bin 192 personel ve 231 tam donanımlı araç ile 7 gün 24 saat daha kaliteli hizmet vermeye başladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara İtfaiyesi’ni güçlendirme çalışmaları çerçevesinde ilk iş personel kadrosunu genişletti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş göreve geldiğinde hizmet veren 704 personelden 400’ü emeklilik hakkı kazanmıştı ve yaş ortalaması 48’di. İlk olarak sadece itfaiye bölümü mezunu 445 itfaiye personeli Ankara İtfaiyesi kadrosuna dahil edildi. Yaş ortalaması 40’a düşerken, itfaiyede tecrübeli ve dinamik bir ekip oluşturuldu. Ayrıca 30 yıl boyunca Ankara’nın tek köpük kulesi olarak görev yapan 93 model köpük kulesinin yanında 2022 yılında 1 adet köpük kulesi daha Ankara İtfaiyesi envanterine kazandırıldı. ASO 2. Bölge ile yapılan iş birliği ile de 1 köpük kulesi Ankara İtfaiyesi’ne tahsis edildi.
5 yeni istasyonla artık daha hızlı müdahale
Araç filosu ve personel kadrosu güçlendirilen Ankara İtfaiyesi’nin daha hızlı müdahalede bulunabilmesi amacıyla son teknolojik özelliklere sahip yeni itfaiye hizmet binaları inşa edildi. Toplam 11,5 milyon liralık maliyetle Nallıhan, Akyurt, Haymana, Bağlum ve Etimesgut’a yeni istasyonlar kazandırıldı. Yangına müdahalede kritik
öneme sahip olan 3 adet yeni merdiven aracı ve 55 adet hizmet aracı da envantere dahil edilerek, can güvenliği adına önemli bir adım atıldı. Ateşe karşı savaşta öncü araçların önemli olması dolayısıyla 24 adet “rotfire” adlı ilk müdahale aracı alındı.
Hızlı müdahale için kırsal gönüllü itfaiyecilik
Büyükşehir Belediyesi, yangınla mücadelede daha etkin ve hızlı olmak için Kırsal Gönüllü İtfaiyecilik Projesi’ni başlattı. Proje çerçevesinde köyler, kırsal mahalleler ve merkeze uzak bölgelerde muhtemel bir yangına anında müdahale edilebilmesi amacıyla 417 adet yangın tankeri alınarak dağıtıldı. Tankerlerin kullanımına yönelik 800 vatandaşa da yangın söndürme ve tanker kullanma eğitimi verildi.
Sadece Ankara’ya değil tüm Türkiye’ye hizmet veren K-9 arama kurtarma köpekleri ise özellikle Elazığ depremindeki başarıları ile adından söz ettiriyor. Rüzgar, Çakıl ve arkadaşları başarıdan başarıya koşuyor. Türkiye’deki itfaiye teşkilatları arasında ilk defa Ankara İtfaiyesi bünyesinde kurulan Su Altı ve Üstü Arama Kurtarma Amirliği de hizmetlerine devam ediyor.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —