Ankara’nın başkent oluşunun 98. yıl dönümü festival tadında kutlanacak

Ankara’nın başkent oluşunun 98. yıl dönümü festival tadında kutlanacak

Ankara’nın başkent oluşunun 98. yıl dönümü festival tadında kutlanacak

Çankaya Belediyesi, Ankara’nın başkent oluşunun 98. yılını tüm hafta sürecek etkinliklerle kutluyor. Sergiler, senfoni ve caz konserleri, söyleşiler ve bando gösterileriyle 13 Ekim haftası Çankaya’da festivale dönüşecek.
Çankaya Belediyesi, Ankara’nın başkent oluşunun 98. yılını tüm hafta sürecek etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor. 9 Ekim’de Koray Avcı konseriyle başlayacak kutlamalarda sergiler, senfoni ve caz konserleri, söyleşiler ve bando gösterileri yer alacak. Etkinlikler 11 Ekim’de Kuğulupark ve Uğur Mumcu Parkı’nda eş zamanlı düzenlenecek "Meçhul Seyyahların Ankara Fotoğrafları" sergisiyle devam edecek. Ahmet Yüksel, Erman Tamur ve Gökçe Günel’in hazırladığı sergi, 15 Ekim’e kadar Başkentlilerle buluşacak.
12 Ekim’de ise Çankaya Belediyesi Gençlik Bandosu, Bahçelievler 7. Cadde, Atapark çevresi ve Tunalı Hilmi Caddesi’nde gösteriler düzenleyecek. Kutlamalar, 12 Ekim Zafer Park’ta düzenlenecek senfonik konserin yanı sıra “Bir Başkenttir Ankara” konseri, Atatürk’ün cephe savaşlarından başlayarak Ankara’ya gelişine kadar geçen süreci dans, müzik ve sinevizyon gösterileri eşliğinde devam edecek.
13 Ekim’de Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi "Bir Masaldır Ankara" konserine ev sahipliği yapacak. Oğuz Boran, Taylan Cansızoğlu ve Özgür Özkan’ın yer alacağı konserde, Anadolu kenti Ankara’nın tarihini oluşturmuş, sokaklarına işlemiş türkülerle Ankara’nın başkent oluşunun hikayesi anlatılacak.
Etkinlik, 14 Ekim’de Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenlenecek Uğur Kavas ile Ankara’dan Sahneler Sergisi ve Ankara Sineması üzerine söyleşi ile devam edecek. 15 Ekim’de Çayyolu’nda düzenlenecek Zeynep Bastık konseri ile sürecek kutlamalar, 16 Ekim’de İsmail Tunçbilek ve Şenay Lambaoğlu’nun "Sazla Caz Buluşuyor" konseriyle noktalanacak.
Taksim Trio’dan aşina olduğumuz “bağlamayı konuşturan adam” İsmail Tunçbilek ile yorumculuğunun yanı sıra şarkı yazarı
kimliği ve özgün tarzıyla dikkat çeken Şenay Lambaoğlu’nun aynı notaları farklı şekilde konuşturmalarıyla yepyeni bir bütünlük oluşturdukları performansları Ankaralı sanatseverlerle Kuğulupark’ta buluşacak.


Güncel 8.10.2021 12:35:53 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya, turnuva ve kamplara yaptığı ev sahipliğiyle dünya okçuluğunun merkezi oldu

2

Narenciyenin gen merkezindeki "Turunç Yolu", görsel şölen sunuyor

3

Antalya'da yağış hayatı olumsuz etkiliyor

4

Sağlıklı midede asitli gıdalar tek başına sorun yaratmıyor

5

Adana merkezli yasa dışı bahis operasyonunda 13 zanlı tutuklandı

6

Hatay'da "nitelikli yağma" iddiasıyla yakalanan 6 zanlı tutuklandı

7

Hatay'da bariyere çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı

8

Adana'da ahşap parke ve panel fabrikasında çıkan yangın kontrol altına alındı

9

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman, Adana'da konuştu:

10

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman, Adana'da gençlerle buluştu: