Anne karnındaki bebeğin sağlığı ile ilgili sonuç veren testler Osmaniye’de ilk kez yapıldı

Anne karnındaki bebeğin sağlığı ile ilgili sonuç veren testler Osmaniye’de ilk kez yapıldı

Osmaniye Devlet Hastanesi’nde, anne karnındaki bebeğin sağlığı ile ilgili yüzde 99,9 doğru sonuç veren testler ilk kez yapıldı

Osmaniye Devlet Hastanesi’nde, anne karnındaki bebeğin sağlığı ile ilgili yüzde 99,9 doğru sonuç veren testler ilk kez yapıldı. Bebekteki gelişim geriliği ve anne karnında sıvı fazlalığı şikayetleri hastaneye başvuran 30 haftalık gebe N.K.(38)’ya, Perinatoloji Uzmanı Uzman Dr. Erdal Şeker tarafından “amniyosentez” ve “kordosentez” işlemleri başarılı bir şekilde yapıldı. Osmaniye’de ve hastanede ilk defa uygulanan bu testler ile bebeğin sağlığı ile ilgili yüzde 99.9 doğru sonuç vermekte olduğu kaydedildi. 
Hastane yönetiminden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, “Anne karnındaki bebekten alınan su veya kanlar genetik işlemler için tahlile gönderilebilmektedir. Bu işlemler koryonvillus örneklemesi yani “bebeğin eşinden-plasentasından parça almak”, amniyosentez “bebeğin içinde yer aldığı keseden su almak” ve kordosentezdir “bebeğin göbek kordonundan kan almak” Gebelikte özürlü riski olduğunda yada enfeksiyon durumlarında, bebeğin hasta olup olmadığını kesin olarak ortaya koyan, nadir yerlerde yapılan ve uzman kişiler tarafından yapılan girişimsel işlemler artık hastanemizde yapılmaktadır. Bu testler ile bebeğin sağlığı ile ilgili yüzde 99,9 doğru sonuç vermektedir.Hastane yönetimi olarak emeği geçenlere teşekkür ederiz.” Denildi. 



Osmaniye 23.10.2023 16:36:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Yılanın Isırdığı Kadın Yaşamını Yitirdi

2

Osmaniye'de Bahar Temizliği

3

Yılda 1 Ton Bal Üretiyor

4

Şehit Başkomiser Kamuran Üçgül'ün cenazesi, Osmaniye'de toprağa verildi

5

Dr.Korkmaz Tabipler Odasının Yeni Başkanı Oldu

6

Osmaniye'de uçurtma şenliği

7

Adıyaman'daki şehitler göz yaşlarıyla memleketlerine uğurlandı

8

Osmaniye'de 5 düzensiz göçmen yakalandı

9

Hemşehrimiz Şehit Oldu

10

Elektrikli araç sayısı artınca işletmeciler de iş yerlerine şarj üniteleri kurmaya başladı