Anomaly Agent Tamam! Şimdi Sırada Anomaly President Var!

Anomaly Agent Tamam! Şimdi Sırada Anomaly President Var!

Anomaly Agent Tamam! Şimdi Sırada Anomaly President Var!

Bağımsız oyun konusunda son yıllarda hayli başarılı işlere imza atan Türk oyun sektörü, yepyeni stüdyoların katkısıyla daha da büyümeye devam ediyor. Başarılı oyun yayıncısı Enis Kirazoğlu’nun liderliğindeki Phew Phew Games de bu ekiplerden biri hiç şüphesiz. İlk oyunları Anomaly Agent ile küresel çapta bağımsız oyun dünyasında önemli bir başarı yakalayan geliştirici ekip, bu defa Anomaly President ile oyuncuları yepyeni bir maceraya sürüklemeye hazırlanıyor. Phew Phew Games yeni oyunla hem önceki projelerinden edindikleri tecrübeleri yansıtıyor hem de oyuncu topluluğunun fikirlerine daha fazla yer vermeyi hedefliyor. Bu noktada Anomaly President’ın salt bir aksiyon oyunu olmadığını, derin bir politik hikâye ve stratejik unsurlar da içerdiğini belirtmek gerekiyor. En azından oyunun erken sürümü için bunu söylemek mümkün. RTX 4050 laptop modellerinde akıcı çalışacağı kesin olan yapım hakkında gelin, tüm bildiklerimizi sizinle paylaşalım.

Fantastik Bir Dünyada Başkanlık Yarışı Nasıl Olur?

Anomaly President, adından da anlaşılacağı üzere oyuncuları başkanlık yarışının merkezine yerleştiriyor. Ancak bu başkanlık yarışı, bildiğimiz dünyadan çok farklı bir evrende geçiyor. Oyuncular, halkı kandırarak dış tehditlerle korkutan kötücül bir başkana karşı mücadele veren eski bir ajanı kontrol edecekler. Hikâye, başkanın anomali güçlerini kullanarak kendi halkını bir tehlike içindeymiş gibi gösterip oy toplamaya çalışması üzerine inşa ediliyor. Oyuncunun göreviyse bu komployu açığa çıkararak başkanlık seçiminde yarışmak ve geceleri süper kahraman modunda başkanın kurduğu yapıyı çökertmek. Başta biraz karmaşık gibi görünen hikâye, fantastik bir kurgu içinde işleniyor ve iki farklı ana oynanış unsuru sunuyor. Şöyle ki; bir yandan seçim kampanyası yürütüp halkın sevgisini kazanmaya çalışırken diğer yandan aksiyon dolu savaşlara girerek kötücül güçlere karşı savaşacağız. Bu çift yönlü oynanış, Anomaly President'ı sıradan bir aksiyon oyunu olmaktan çıkarıyor ve onu daha cezbedici bir yapım hâline getiriyor.

Oyunun aksiyon tarafı, ilk oyun Anomaly Agent ile kıyaslandığında daha detaylı ve oturaklı bir yapıya sahip. Önceki oyundaki yüksek tempolu dövüş sahneleri burada korunuyor lakin bu kez dövüşlerin hissedilebilirliği, bir bakıma “vuruş hissi” artırılmış. Özellikle Sekiro’dan ilham alınan bitirici hareketler ve düşmanları etkisiz hâle getiren özel animasyonlarla dövüşlerin daha tatmin edici olması hedeflenmiş. Oyuncular sadece kılıç değil aynı zamanda yumruk ve çeşitli anomali güçleriyle de savaşabilecekler. Bunun yanında, Anomaly President roguelike elementler de taşıyor. Her oynayışta farklı anomali güçleri ve silahlar kullanarak stratejik deneyimler yaşamamız mümkün. Geliştiriciler, oyunculara pek çok farklı build ve strateji deneme fırsatı sunacaklarını söylüyorlar. Bu da oyunun tekrar oynanabilirlik değerini büyük ölçüde artıracak ama geliştirici ekip, açık dünya gibi büyük ölçekli bir oyun yapısına girecek kaynaklara sahip olmadığı için daha kompakt, roguelike yapısına uygun bir oynanış sunmayı tercih ediyor.

Stratejinizi Seçin ve Seçim Kampanyasıyla Başkanlık Yarışına Hazırlanın!

Oyunun en dikkat çeken özelliklerinden biri elbette başkanlık yarışı teması. Bu tema, aksiyon dolu bir oyunla birleşerek benzersiz bir tecrübe yaşanmasını sağlıyor. Oyuncular seçim otobüsü tasarlayacak, halkla etkileşime geçecek, mitingler düzenleyecek ve seçim kampanyasını yöneterek onların oylarını toplamaya çalışacaklar. Otobüsün içinde kampanya çalışanları bulunacak ve bu ekip, oyunda ilerleyişinizi destekleyecek. Geliştirici ekip, otobüs içindeki mikro yönetimi pratik ve eğlenceli bir şekilde sunmayı hedeflemiş. Bunun yanında oyunda tartışma sahneleri de olacak. Bu sahnelerde başkan adayıyla sözlü düellolara girerek halkı etkileyip oy kazanmaya çalışacağız. Bu tür etkileşimli mini oyunlar, seçim kampanyasının stratejik yönünü öne çıkarıyor ve aksiyonun yanında farklı bir oynanış sunuyor.

Anomaly President, topluluk katılımını ön planda tutan bir geliştirme sürecine sahip. Yeni oyunla ilgili kapsamlı bilgi veren Enis Kirazoğlu, önceki oyunları Anomaly Agent'ın geliştirme sürecinde topluluktan yeterince erken geri bildirim alamadıklarını fark etmiş. Bu kez erken erişim aşamasında toplulukla daha fazla etkileşim kurmayı ve oyunun gelişiminde oyuncu geri bildirimlerine dayalı bir yol izlemeyi planladıklarını ifade ediyor.

Oyunun seslendirme kısmı da dikkat çekiyor. Anomaly President’ın erken tanıtım videosu İngilizce seslendirme içerse de yapımın son sürümünün, hem Türkçe hem de İngilizce seslendirmeyle gelmesi planlanıyor. Kritik sahnelerde profesyonel seslendirme sanatçıları kullanılacak ve oyunun sürükleyiciliğine bu yolla katkı sağlanacak. Grafik bakımından RTX 4050 laptop modellerini zorlamayacak yapıdaki oyunun ne zaman çıkacağı şu an için belli olmasa da gelişmeler oldukça Phew Phew Games’in bunu sosyal medya hesaplarından paylaşacağını biliyoruz.

Eğer siz de Türkiye’den çıkan oyunları, kusursuz şekilde tecrübe etmek istiyorsanız, elinizin altında “canavar” gibi oyun bilgisayarları bulunmalı. Monster imzalı GeForce RTX 4050 laptop modelleri, beklentilerinizi ve gereksinimlerinizi karşılayacak teknik özelliklere sahip.


 



Yurt Dünya 28.09.2024 00:24:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Anomaly Agent Tamam! Şimdi Sırada Anomaly President Var!

2

Hatay'da motosiklet kazasında 1 kişi ağır yaralandı

3

Hatay'da Antakya Gastronomi Çarşısı hizmete girdi

4

Mersin'de Mut Zeytin ve Zeytinyağı Festivali başladı

5

Adana'da Seyhan Nehri üzerinde yapılan Yavuzlar Köprüsü açıldı

6

Hatay'da durdurulan otomobilde 8 bin 400 uyuşturucu hap ele geçirildi

7

Antalya'da Türk devletlerinin ekonomik gücü ve işbirliklerinin güçlendirilmesi masaya yatırıldı

8

Mersin'de inşaattan düşen işçi hayatını kaybetti

9

Kahramanmaraş'ta gölete giren genç boğuldu

10

Adana'da "Peygamberimiz ve şahsiyet inşası" konferansı düzenlendi