Antalya Adliyesi'nde "Yeni Normale Dönüş" süreci başladı

Antalya Adliyesi

Antalya Adliyesi'nde "Yeni Normale Dönüş" süreci başladı

ANTALYA (AA) - Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda Antalya Adliyesi'nde de "Yeni Normale Dönüs" sürecinin basladigi bildirildi.

Antalya Cumhuriyet Bassavciligi Medya Iletisim Bürosundan yapilan açiklamaya göre, iddianamelerin ve kamu davasi açilmasi dahil tüm islemlere, mahkemelerin de durusma disindaki tüm yargisal faaliyetlerine baslandigi belirtildi.

Tutuklu isler disindaki davalarin durusmalarina 16 Haziran'da baslanacagi aktarilan açiklamada, su ifadelere yer verildi:

"Adliye girisinde herkesin vücut atesi ates ölçer cihazlarla ölçülecek, atesi 38 derece ve üstü olanlar adliyeye alinmayacak, saglik kuruluslarina yönlendirilecek. Adliyeye maske ile girilebilecek ve adliyeden çikincaya kadar maske çikarilmayacak. Adliye içinde herkesin sosyal mesafe kurallarina uymasi saglanacak. Adliyeye gelenlerin ayakkabilarinin dezenfekte olmasi için bina girislerine ayak dezenfektan havuzu konulmustur. Adliye binasinin tüm birim ve bölümleri günlük 2 defa dezenfekte yapilmaktadir. Güvenlik ve ön büro çalisanlarina yüz koruyucu siperligi verilmistir. Lavabolardaki musluklar fotoselli hale getirilmistir."

Açiklamada, koridorlardaki oturma banklarinin seyreklestirilerek sosyal mesafeye uygun hale getirildigine, tüm isitma ve sogutma sisteminin filtrelerinin temizlendigine dikkat çekildi.

Adliye yogunlugunun, görevli personel hariç 1500 vatandasi geçmeyecek sekilde planlandigi ifade edilen açiklamada, "Adliyemizde görevli yargi mensuplarimizin, personelimizin, avukatlarimizin ve adalet hizmetlerinden faydalanmak için adliyeye gelen tüm vatandaslarimizin, koronavirüsün bulasi riskini azaltmak amaciyla basta maske ve sosyal mesafe olmak üzere alinan tüm tedbirlere hassasiyetle riayet etmelerini temenni eder, saglikli günler dileriz." denildi.



Yurt Dünya 1.06.2020 20:41:16 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da büyükbaş hayvan çalan 3 şüpheli tutuklandı

2

Arzum'a LACP'ten platin ödül

3

Prefabrik Hazır Ev Fiyatları: Karmod ile Ekonomik ve Hızlı Çözümler

4

Karmod'un ofis kabinleri, Çukurova Havalimanındaki araç kiralama firmalarının tercihi oldu

5

Hatay'da ruhsatsız 23 tabanca ele geçirildi

6

Gelecek Partisi Genel Başkan Vekilİ Üstün, Isparta'da gazetecilerle bir araya geldi:

7

Vodafone'dan "Okula Dönüş" kampanyası

8

Hatay'da tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen 15 bin 301 obje ele geçirildi

9

Opel'den eylül ayı kampanyası

10

Adana, Mersin ve Hatay'da okullarda uyum eğitimi başladı