Antalya Büyükşehir Belediyesi plastik kapakları ürüne dönüştürüyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi plastik kapakları ürüne dönüştürüyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi plastik kapakları ürüne dönüştürüyor

ANTALYA - Antalya Büyükşehir Belediyesi, plastik şişelerden toplanan kapakları geri dönüştürerek anahtarlık ve bardak altlığı gibi ürünler üretiyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediye bünyesindeki Çevre Eğitim ve İnovasyon Merkezi, sürdürülebilir yaşam konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli projeler yürütüyor.

Bu kapsamda ekipler, plastik kapakları toplayıp özel makinelerde işleyerek yeniden kullanıma kazandırıyor.

Belediye ekipleri, ürettiği anahtarlık ve bardak altlıklarını farkındalık atölyelerine katılanlara hediye ederek çevre bilincini yaygınlaştırmayı hedefliyor.

Çevre Eğitim ve İnovasyon Merkezi Birim Sorumlusu Ahu Nur Şahin, atıkların nasıl değerlendirilebileceğini ve doğal yaşama nasıl katkı sağlanabileceğini anlatmayı amaçladıklarını belirtti.

Kapakları belirli miktarlarda kırarak makinelerle yeniden işlediklerini ifade eden Şahin, "Böylece atıkları faydalı ürünlere çeviriyoruz. Amacımız atık miktarını azaltmak ve atıksız yaşama geçişi desteklemek. Bu sürece yetişkinlerden çocuklara kadar herkesi dahil etmeyi hedefliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.



Yurt Dünya 26.03.2025 13:29:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Huawei Cloud IDC'nin Türkiye değerlendirme raporunda "Lider" konumunda

2

Antalya'da Plancia Magna heykeli açıldı

3

7. Uluslararası Mersin Maratonu'nun tanıtım toplantısı yapıldı

4

Adana'da "Reel Sektör Şirketleri İçin Kur Riski Yönetimi ve Korunma" paneli düzenlendi

5

Kozan ilçesinde minibüsle çarpışan elektrikli motosikletin sürücüsü yaralandı

6

Tarsus ilçesinde gıda ve temizlik ürünü satan işletmeler denetlendi

7

Hatay'da 33 uyuşturucu hap ele geçirilen otomobildeki 2 şüpheli gözaltına alındı

8

Gülnar Belediyesi atık motor yağlarını geri dönüşüme kazandırıyor

9

ON Dijital Bankacılık "Türkiye'nin En İyi Dijital Bankası" ödülünü kazandı

10

Silifke ilçesinde sağanaktan etkilenen mahallelerde temizlik çalışmaları sürüyor