Antalya, dünyada cazibesini artıran turizm destinasyonu

Antalya, dünyada cazibesini artıran turizm destinasyonu

Antalya, dünyada cazibesini artıran turizm destinasyonu

ANTALYA (AA) - HATICE ÖZDEMIR TOSUN - Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde dünyanin en önemli turizm destinasyonlari arasinda yer alan Antalya, 650'ye yakin Güvenli Turizm Sertifikali oteliyle turizme hizmet veriyor.

Geçen yil 193 ülkeden yaklasik 16 milyon turisti agirlayarak turizmde rekor üstüne rekor kiran Antalya, 2020'ye de çok iyi basladi. Ancak marttan itibaren Kovid-19'un dünyayi etkisi altina almasi nedeniyle dünyada turizm durma noktasina geldi.

Kültür ve Turizm Bakanliginin öncülügünde baslatilan "Güvenli Turizm Sertifikasyon" sistemiyle Türkiye'de turizm hareketliligi haziranda yeniden basladi. Alinan tedbirlerle güvenli ve saglikli turizmin adresi olan Antalya, yil basindan bu yana 2,5 milyondan fazla yabanci turistin tercih ettigi kent oldu.

Agirladigi turist açisindan "turizmin baskenti" olarak nitelendirilen kent, Kovid-19 sürecinde de dünyanin en önemli turizm destinasyonlari arasinda yerini korudu.

- Rusya, Almanya, Ukrayna, Ingiltere en fazla turist gönderen ülkeler oldu

Akdeniz Turistik Otelciler ve Isletmeciler Birligi (AKTOB) Baskani Erkan Yagci, AA muhabirine, Antalya olarak eylülde bir milyona yakin yabanci turisti agirladiklarini belirtti.

Bu yilin en yüksek rakamina eylülde ulasildigina deginen Yagci, bu sezon iç turizmle baslayan ve dis turizmle devam eden hareketliligi öngördüklerini, bu sekilde de bir tabloyla karsilasildigini bildirdi.

Yagci, bu ay Rusya, Almanya, Ukrayna, Ingiltere, Polonya ve Romanya'dan agirlikli olarak turist trafigi gerçeklestigini ifade etti.

Kovid-19 nedeniyle sektör olarak zor bir yil geçirdiklerini vurgulayan Yagci, sunlari kaydetti:

"Kovid-19'un etkiledigi sektörlerin basinda turizm ve seyahat endüstrisi geliyor. Gerçekten bizim için zor bir dönem, bu dünyada da Türkiye'de de bu sekilde. Bu dönemde isletmelerimizi açmak için hem kamu kesimi hem özel sektör olarak yogun çaba sarf ettik. Bu noktada güvenli turizm sertifikasyon sistemiyle de haziran sonu itibariyla yavas yavas isletmelerimizi açip, en azindan turizm faaliyetine baslama gibi hedefimiz vardi, bunu gerçeklestirdik."

- Antalya'da 650'ye yakin otel sertifika aldi

Güvenli Turizm Sertifikasyon Programinin turizme önemli bir katki sunduguna isaret eden Yagci, hava yolundan konaklama tesislerine kadar belli kriterler getirildigini, bu sertifikayi alarak isletmelerin açildigini hatirlatti.

Antalya'da 650'ye yakin otelin sertifika aldigini ve turizme hizmet verdigini aktaran Yagci, söyle konustu:

"Antalya, güvenli turizm sertifikasyon sistemiyle öne çikan turizm merkezlerinin basinda geliyor. Kovid-19 sürecinde dünyada turizm hareketliligi basladiginda Antalya'nin turizm destinasyonlarinin basinda gelecegini düsünüyorduk, nitekim öyle de oldu. Antalya dünyada taninan, kendini kanitlamis bir destinasyon. Önümüzdeki yillarda daha da güçlenerek yoluna devam edecegini düsünüyoruz."

Önümüzdeki yil için de çalismalarin basladigini belirten Yagci, özellikle bu dönemde "Güvenli Turizm Sertifikasyonu" ile yapilan çalismalarin gelecek yil turizm sezonuna olumlu etkilerinin olacagini sözlerine ekledi.



Politika 10.10.2020 13:15:15 0

İlginizi Çekebilir

1

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

2

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

3

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

4

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

5

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

6

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

7

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı

8

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 6 bin 753 başvuruda bulunuldu

9

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yeni dönemine törenle başladı

10

Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da bazı belediye başkanları mazbatalarını aldı