Antalya Havalimanı 2 ayda 16 bin 24 uçuşa ev sahipliği yaptı

Antalya Havalimanı 2 ayda 16 bin 24 uçuşa ev sahipliği yaptı

Antalya Havalimanı 2 ayda 16 bin 24 uçuşa ev sahipliği yaptı

ANTALYA (AA) - HATICE ÖZDEMIR TOSUN - Antalya'da havalimani, 2 ayda 16 bin 24 uçusa ev sahipligi yapti.

Turizm sezonunun yeniden hareketlenmeye basladigi Antalya, "güvenli ve saglikli tatil" konusunda agustos ayinda 798 bin 524 turistin adresi oldu. Turizm sezonunun baslamasiyla Antalya Havalimani'nda yogunluk olusmaya basladi.

Fraport TAV Antalya Havalimani Genel Müdürü Deniz Varol, AA muhabirine, temmuz ve agustosta dis hatlarda 11 bin 247, iç hatlarda da 4 bin 777 olmak üzere toplam 16 bin 24 uçagin inis ve kalkis yaptigini söyledi.

Havalimaninda 31 ülke 117 rotada 1 milyon 727 bin 118'i dis hatlarda olmak üzere toplam 2 milyon 342 bin 959 yolcuya hizmet verildigini aktaran Varol, agirlikli olarak yogunlugun agustosta yasandigini belirtti.

Ülkelerdeki uçus noktalarinda da artis yasadiklarini dile getiren Varol, Rusya'da daha önce 7 sehirden uçus yapilirken, bugün bu sayinin 16'ya çiktigini kaydetti. Dünyanin Antalya'ya açilan kapisi olmaktan büyük mutluluk duyduklarini ifade eden Varol, "Agustosta baslayan canliligin yil sonuna kadar devam edecegini öngörmekteyiz. Yil sonunda nispeten önümüzdeki dönem için umutlandiracak rakamlari görebiliriz." dedi.

- Dis hatlarda 2. terminal de hizmette

Yolcu sayisinin artmasinda Güvenli Turizm Sertifikasi uygulamasinin son derece yararli oldugunu vurgulayan Varol, havalimanlarinin da bu uygulamanin bir parçasi oldugunu, kriterler dogrultusunda tedbirler alindigini animsatti.

Kente ve havalimanina güven arttikça gelen yolcu sayilarinin da arttigina isaret eden Varol, sunlari söyledi:

"Dis hatlarda 2 terminalimiz var, Ruslarin gelisiyle ikinci terminalimizi de açtik. Yolcularimizin hem gelirken hem de giderken yüzde 100 güvenli kosullarda seyahat etmeleri amaciyla özel ekip de kurduk, denetleme ekibimiz de var. Ekiplerimiz yolcularimiza uymalari gereken kurallari hatirlatiyor ve uymayanlara ikaz ediyorlar. Hepimiz kurallara uydugumuz sürece bu hareketliligi sürdürülebilir kilabilir, misafirlerimiz de gönül rahatligiyla tatil yapabilirler."

- "Güvenli bir destinasyon oldugumuzu kanitladik"

Deniz Varol, Türkiye'de salgina karsi çok önemli tedbirler alindigini ve bunlarin yurt disinda çok iyi anlatildigini vurguladi. Su anda turizm sezonunun hareketlenmesinde bu unsurlarin çok önemli olduguna isaret eden Varol, "Uçus monitörlerine baktigimizda Rusya, Almanya, Ukrayna, Polonya, Ingiltere gibi önemli destinasyonlardan uçaklari görüyoruz. Ancak ekranda Arnavutluk'tan, Makedonya'dan, diger Balkan ülkeleri gibi farkli destinasyonlardan da yolcu aldigimizi görüyoruz. Sadece sürekli gelen misafirlerimize degil, diger noktalara da çok güvenli bir destinasyon oldugumuzu kanitladigimizi söyleyebiliriz." ifadelerini kullandi.

Havalimaninda tüm personelin de görev basinda oldugunu, temizlik ve güvenlik bölümlerindeki personel sayisini da artirdiklarini aktaran Varol, yolcu sayisi geçen yilki rakamlara ulasmasa bile personel sayisinin geçen yillarla ayni oldugunu kaydetti.



Politika 4.09.2020 12:07:39 0

İlginizi Çekebilir

1

Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, Korkuteli ve Elmalı'da vatandaşla buluştu:

2

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Antalya'da iftar programında konuştu:

3

BBP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Çakır, Anamur'da partililerle buluştu

4

Cumhur İttifakı Kemer Belediye Başkan adayı Şeker, turizm projelerini anlattı:

5

ANSİAD 2024 yılı beşinci olağan toplantısı gerçekleştirildi

6

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener Isparta'da iftar programında konuştu:

7

Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, Kemer'de vatandaşlarla buluştu:

8

Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, seçim çalışmalarını sürdürüyor

9

Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, Manavgat'ta mitinge katıldı

10

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Adana'da iftar programına katıldı: