Antalya ile Muğla’yı birleştirecek Patara Köprüsü’nün kirişleri yerleştirildi

Antalya ile Muğla’yı birleştirecek Patara Köprüsü’nün kirişleri yerleştirildi

Antalya ile Muğla’yı birleştirecek Patara Köprüsü’nün kirişleri yerleştirildi

Antalya’nın Kaş ile Muğla’nın Seydikemer ilçeleri arasında yer alan ve yapım çalışmaları devam eden Patara Köprüsü’nde kirişlerin yerleştirildiği bildirildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2020’yi turizm teması olarak "Patara Yılı" ilan etmesi dolayısıyla planlanan köprünün inşasında sona yaklaşıldı. Yüklenici firma yetkililerinden alınan bilgiye göre, Kaş’ın Ova ile Seydikemer’in Kumluova mahallelerini birbirine bağlayacak köprüde, çalışmalar çerçevesinde 14 kiriş yerleştirildi. Her kirişin 1,5 metre yükseklikte, 36 metre uzunlukta ve 56 ton ağırlıkta olduğu kaydedildi. 400 tonluk vinçle yerleştirilen kirişlerin üzerine demir bağlanıp, beton döküleceği aktarıldı.
Genişliği 17,4 ve geçiş uzunluğu 110 metre olan köprünün, tamamlandığında iki ilçe arasındaki ulaşımı kolaylaştıracağı, turizm ve tarım potansiyelini artıracağı öngörülüyor. Patara Köprüsü’nün, Ramazan Bayramı’na kadar geçişe hazır hale getirileceği belirtildi.


Güncel 17.04.2023 13:35:27 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da "İskenderun Gastronomi ve Yeni Yıl Şenliği" başladı

2

Adana'da trafik denetimi yapıldı

3

AFAD Başkanı Pehlivan, Kahramanmaraş'ta incelemelerde bulundu

4

Osmaniye Asri Mezarlık’ta Korkunç İnfaz: 2 Ölü

5

KKTC'nin 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Mersin ve Adana'da temaslarda bulundu

6

Osmaniye'de bebek emekleme yarışması düzenlendi

7

Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır'dan CHP'den istifasına ilişkin açıklama:

8

Adana'da kayıp olarak aranan zihinsel engelli kişi dere kıyısında ölü bulundu

9

Hatay'da tamirhanedeki otobüste çıkan yangın söndürüldü

10

Samandağ'da motosikletin yayaya çarptığı kazada 2 kişi yaralandı