Antalya, Muğla, Isparta ve Burdur'da İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yıl dönümü etkinlikleri düzenlendi

Antalya, Muğla, Isparta ve Burdur

Antalya, Muğla, Isparta ve Burdur'da İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yıl dönümü etkinlikleri düzenlendi

ANTALYA (AA) - Antalya, Muğla, Isparta ve Burdur'da 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla törenler düzenlendi.

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinesinde, kent genelinde aynı anda "Antalya Tek Nefes" temasıyla İstiklal Marşı okundu. Evlerinin balkon ve camlarına bayrak asan vatandaşlar da marşa eşlik etti.

Meryem Mustafa Ege Ortaokulu'nun bahçesindeki törende, Vali Ersin Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, protokol üyeleri ile öğrenci ve öğretmenler maske takarak, sosyal mesafe kuralına göre sıra aldı.

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası da Antalyaspor Kavşağı'nda düzenledikleri etkinlikle senfoni orkestrasıyla İstiklal Marşı'nı okudu.

Vali Yazıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Antalya'da saat 12.00'de tüm okullarda, kurum ve kuruluşlarda hep birlikte İstiklal Marşı'nı okuyarak bunun önemini tüm dünyaya duyurmak istediklerini söyledi.

Kentin gösterdiği hassasiyetin önemine işaret eden Yazıcı, "İstiklal Marşı, milli duygularımızı, Türk milletinin büyüklüğünü, hürriyetine ne kadar düşkün olduğunu anlatan en güzel şiir. Bunu aynı saatte haykırmak istedik." dedi.

- Muğla

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen anma programında saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı'nın ardından Kur'an-ı Kerim okundu. İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy'un hayatı, verdiği mücadele anlatıldı.

Programda Kum Sanatı gösterimi ve oratoryonun ardından Vali Orhan Tavlı, il genelinde İstiklal Marşı'nı en iyi okuyup dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Ardından, Muğla Orman Bölge Müdürlüğünce Menteşe ilçesi Düzeyn mevkisinde oluşturulan 100. Yıl Hatıra Ormanında Vali Orhan Tavlı ve protokol üyeleri fidan dikti.

- Isparta

Isparta'da da Halk Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda tören düzenlendi.

Törene, Vali Ömer Seymenoğlu, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yılmaz, öğrenci, öğretmen ve kurum müdürleri katıldı.

- Burdur

Burdur'da da günün anlamına ilişkin törenler düzenlendi.

İl Mili Eğitim Müdürü Emre Çay, yayınladığı mesajında, tarih boyunca sayısız destanlar yazan Türk milletinin bağımsızlığına olan düşkünlüğünü, Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nın dizelerinde anlattığını kaydetti.



Yurt Dünya 12.03.2021 15:33:48 0

İlginizi Çekebilir

1

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

2

Hatay'da depremlerde hayatını kaybeden çocuklar 23 Nisan'da unutulmadı

3

Serik’te atık toplama aracı yandı

4

İl Milli Eğitim Müdürü Tevke, makam koltuğunu görme engelli öğrenciye devretti

5

Osmaniye Eczacı Odası, kentteki çocuklar için 23 Nisan etkinliği düzenledi

6

Samandağ'da 23 Nisan'da trafik denetimini çocuklar yaptı

7

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerle kutlandı

8

Hatay'da hayatını kaybeden Kıbrıs gazisinin cenazesi toprağa verildi

9

Antalya Valisi Şahin, 23 Nisan dolayısıyla temsili olarak makamını devretti

10

Vali Öksüz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda makamını öğrenciye devretti