Antalya OSB Teknopark, ilk firma kabulünü gerçekleştirdi

Antalya OSB Teknopark, ilk firma kabulünü gerçekleştirdi

Antalya OSB Teknopark, ilk firma kabulünü gerçekleştirdi

ANTALYA (AA) - Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Teknopark, ilk firma kabulünü Antalya Yasam Hastaneleri Grubu ile yapti.

Antalya OSB'den yapilan yazili açiklamaya göre, teknoloji gelistirme bölgesi ilan edilen 52 dönümlük alanin bir kismini, Ar-Ge çalismalari yürütecek firmalara kendi tesislerini kurmalari için ayirarak, girisimcilik ekosisteminde hizli bir büyüme gerçeklestirmeyi hedefleyen Antalya OSB Teknopark, ilk firma kabulünü gerçeklestirdi.

Bir dönümlük alana kurulacak tesiste, ileri teknoloji tibbi cihaz ve yazilimlarinin Ar-Ge çalismalari gerçeklestirilecek.

Yatirimin ilk ayagi olan firma kabul imza törenine Antalya OSB Teknopark Yönetim Kurulu Baskani Ali Bahar, Teknopark Yönetim Kurulu Üyeleri, Teknopark Genel Müdürü Dr. Aylin Tümay, Antalya Yasam Hastaneleri Grubu Yönetim Kurulu Baskani Dr. Cemal Özkan ve Baskan Vekili Dr. Tülin Özkan katildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Bahar, Antalya OSB Teknopark'in bilim ve teknoloji alaninda yapacagi atilimlar ile Antalya'nin tarim ve turizmden sonra bilim ile de anilacagina dikkati çekti.

Ar-Ge çalismalarina her türlü destegi vererek, tibbi cihaz üretimi ve ihracatinda önemli bir teknoloji odagi olmayi hedeflediklerini belirten Bahar, Antalya OSB Teknopark'in bir çekim merkezi olmaya basladigini, bundan da büyük memnuniyet duyduklarini kaydetti.

Antalya Yasam Hastaneleri Grubu Yönetim Kurulu Baskani Dr. Cemal Özkan da Türkiye'nin tip alaninda yüksek teknolojili tibbi cihaz üretiminde maalesef olmasi gereken yerde olmadigini aktardi.

Saglik tesislerinde kullanilan yüksek teknolojili tibbi cihazlarin yüzde 95'inin ithal edildigini vurgulayan Özkan, "Amacimiz, ülkemizin bu alandaki ihtiyaçlarini karsilamanin yaninda yüksek kalite ve rekabetçi fiyatla dünya pazarina ihracat yapmaktir." ifadesini kullandi.



Yurt Dünya 22.10.2020 15:25:39 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da caretta carettalar yumurta bırakmaya başladı

2

GÜNCELLEME - Hatay'da cami önünde silahlı saldırı sonucu öldürülen imamın cenazesi toprağa verildi

3

Hatay Valiliği, depremlerde yetim ve öksüz kalan çocuklar için proje başlattı

4

İskenderun'da asayiş uygulamalarında yakalanan 19 şüpheliden 13'ü tutuklandı

5

Hatay'da devrilen traktörün altında kalan sürücü öldü

6

Hatay'da uyuşturucu operasyonunda yakalanan zanlı tutuklandı

7

Adana'da yolcunun kapısı açık seyreden otobüsten düşerek yaralandığı kazada şoför serbest bırakıldı

8

Burdur'dan 3 proje TÜBİTAK Orta Okul Öğrencileri Araştırma Yarışması'nda derece aldı

9

Antalya'da ruhsatsız güzellik merkezi hakkında işlem başlatıldı

10

Serik Belediye Başkanı Kumbul, muhtarlarla bir araya geldi