Tarih: 02.06.2020 16:02

Antalya sahillerinde "sosyal mesafeli" deniz ve güneş keyfi

Facebook Twitter Linked-in

ANTALYA (AA) - Antalya'nin dünyaca ünlü sahillerinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle uygulanan kisitlamanin kaldirilmasi ile vatandaslar günesin ve denizin keyfini çikardi.

Kovid-19 salgininin yayilmasini önlemek amaciyla Içisleri Bakanligi Genelgesi ile geçici olarak girise kapatilan kent genelindeki sahil ve plajlarda, "kontrollü sosyal hayat" ve "yeni normal" olarak nitelenen döneme girilmesiyle yogunluk basladi.

Konyaalti ve Lara sahillerinde maske takan ve sosyal mesafe kuralina riayet eden vatandaslar sabahin erken saatlerinden itibaren denize yakin parklarda oturdu. Kiyida gezinti yapanlarin yani sira denize girenler oldu. Bazi vatandaslarin güneslenmeyi tercih ettigi bazilarini ise bisiklete bindigi görüldü. Amatör balikçilar da deniz kiyilarindaki yerlerini aldi.

Sahilde yürüyüs yapanlardan Yasar Karakoç, salgin nedeniyle uzun süredir disari çikamadiklarini söyledi.

Deniz havasini çok özlediklerini belirten Karakoç, "Simdi sahilde yürüyüs yapiyoruz. Simdilik denize girmiyoruz ama yine de mutluyuz. Dünyanin sayili sahillerinden Konyaalti'nda yürüyüs yapmak bile bize yetiyor." dedi

Köpegini gezdiren Görkem Erdem ise Antalya'nin deniz, günes ve sahiliyle ünlü bir sehir oldugunu dile getirdi.

Erdem, kisitlama sürecinde ayri kaldiklari bu güzellige yeniden kavustuklari için mutlu olduklarini anlatti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —