Antalya ve Muğla'da "sosyal mesafeli" deniz keyfi sürüyor

Antalya ve Muğla

Antalya ve Muğla'da "sosyal mesafeli" deniz keyfi sürüyor

ANTALYA (AA) - Antalya ve Mugla'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinin esnetilmesinin ardindan iç turizmin hareketlenmesiyle vatandaslar sahil ve plajlarda vakit geçirdi.

Termometrelerin 25 dereceyi gösterdigi, deniz suyu sicakliginin ise 25 derece ölçüldügü, "turizmin baskenti" olarak nitelenen Antalya'da, nem orani yüzde 68 olarak ölçüldü. Güzel havayi firsat bilen bazi vatandaslar, günü deniz kenarinda geçirmeyi tercih etti.

Kisitlamalarinin kaldirilmasinin ardindan kentteki dünyaca ünlü Lara ve Konyaalti sahilleri tercih edildi.

Haftanin ilk günü yogunlugun görülmedigi plajlarda alinan tedbirlerle "yeni normal" ve "kontrollü sosyal hayat"in gereklerinin yerine getirildigi gözlendi. Sezlong ve semsiyelerin sosyal mesafeye göre dizayn edildigi plajlarda, kumsala havlu yayan vatandaslarin birbirine mesafeli oldugu görüldü.

Denize birlikte giren aileler disindakilerin denizde de sosyal mesafeyi korudugu gözlenirken ayni hassasiyetin, maske tedbirine gösterilmemesi dikkati çekti.

Kumsalda yürüyen, sahilde dinlenen ve piknik yapan vatandaslarin genelinde maske olmadigi görüldü.

- Falez Plajlari da hareketlendi

Antalya'daki doga harikasi falezlerin denizle bulustugu noktada yer alan mavi bayrakli plajlarda da deniz sezonu basladi.

Muratpasa ilçesinde yer alan Falez Plajlari, Kovid-19 tedbirleri alinarak yerli ve yabanci turistlere kapilarini açti.

Falez sahil bandinda ahsap platformlarda kurulu Konserve Koyu, Mobil, Inciralti, Erdal Inönü ve Erenkus plajlarinda yogunluk olusmaya basladi. Maske kullaniminin zorunlu oldugu plajlara gelenler, ates ölçümü ve el dezenfeksiyonlari yapildiktan sonra içeriye aliniyor.

Alinan önlemler kapsaminda, plajlarda dus üniteleri pedalla çalisir hale getirildi, büfe hizmetlerinin verildigi alanlar da seffaf bariyerlerle ayrildi. Plajlarda sezlong ve semsiyeler de ikiserli gruplar halinde sosyal mesafe kurallarina uygun olarak yerlestirildi.

Inciralti Falez Plaji'nda denize giren Akgül Akin, Muratpasa Belediyesinin plajlarda siki ve güzel önlemler aldigini belirterek, yetkililere verdikleri hizmetlerden dolayi tesekkür etti.

- Mugla

Mugla'nin turistik ilçeleri Marmaris, Bodrum, Ortaca, Ula ve Fethiye'de de sicak havayi degerlendirmek isteyenler sosyal mesafe kuralina göre yeniden düzenlenen plajlardan denize girdi, güneslendi.

Marmaris'in Içmeler, Uzunyali sahilleriyle, Marmaris Belediyesi Halk Plaji'na gelen tatilciler sosyal mesafe kuralina uyarak güneslendi, denizin keyfini çikardi.

Fethiye'nin ünlü Ölüdeniz Mahallesi'ndeki Belcekiz ve Kumburnu plajlariyla Foça Mahallesi'ndeki Çalis Plaji'nda, çok sayida kisi denize girdi. Adrenalin tutkunlari ise Babadag'dan yamaç parasütüyle uçus yaparak, essiz Ölüdeniz manzarasini izleme firsati buldu.

Bodrum'da Gümbet, Bitez, Kumbahçe ve Pasatarlasi plajlarini tercih edenler, tatil keyfi yapti.

Ortaca Dalyan Kanalinda ise teknelerle Iztuzu Plaji'na gidenler burada denize girdi. "Sakin Kent" Akyaka Mahallesi'nde de vatandaslar ve tatilciler güneslenip deniz keyfi yasadi.






Yurt Dünya 15.06.2020 15:44:04 0