Antalya yabancı yatırımcılarla da ön plana çıkıyor

Antalya yabancı yatırımcılarla da ön plana çıkıyor

Antalya yabancı yatırımcılarla da ön plana çıkıyor

ANTALYA (AA) - Antalya Ticaret ve Sanayi Odasi (ATSO) Yönetim Kurulu Baskani Davut Çetin, kentte 4 bin 105 yabanci ortakli firmaya hizmet verildigini bildirdi.

Çetin, Finlandiya'nin Ankara Büyükelçisi Ari Maki'nin ATSO ziyaretinde yaptigi açiklamada, ATSO'nun 50 bine yakin üyesiyle Türkiye'nin en büyük ticaret ve sanayi odalarindan biri oldugunu belirtti.

ATSO'nun 138 yillik köklü bir geçmise sahip olduguna deginen Davut Çetin, geçmisten bugüne kent ekonomisinin büyümesi ve ileri gitmesi için çalistiklarini dile getirdi.

Antalya'nin, Türkiye'nin "turizm baskenti" oldugunu vurgulayan Çetin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle turizmde dünya genelinde oldugu gibi sikinti yasandigini bildirdi.

Geçen yil Finlandiya'dan 90 bine yakin turist geldigini aktaran Davut Çetin, Antalya'nin deniz, kum ve günesin yani sira dogasi, tarihi, spor, saglik ve kongre turizmiyle de sektörün pek çok alaninda öne çikan bir kent oldugunu, daha fazla Finli vatandasi kente beklediklerini ifade etti.

- "Yabanci yatirimciya sahip 2'nci kent"

Antalya ve Finlandiya arasindaki ticari iliskiler hakkinda da bilgi veren Çetin, Antalya'nin geçen yil Finlandiya ile 9,7 milyon dolarlik ithalat ve 1,9 milyon dolarlik ihracat yaptigini kaydetti.

Antalya'nin, Türkiye'nin en çok yabanci yatirimciya sahip 2'nci sehri olduguna dikkati çeken Davut Çetin, su degerlendirmede bulundu:

"Antalya olarak bugün 4 bin 105 yabanci ortakli firmaya hizmet veriyoruz. Bu firmalardan 6'si Finlandiya ortakli sirketler. Finli yatirimcilarin da Antalya'ya gelmesini ve ortak çalismalarimizi artirmayi umuyoruz. ATSO olarak yurt disi çalismalarini durdurmadik. Içinde bulundugumuz dönemde artik yurt disi heyet çalismalarimizi online olarak gerçeklestiriyoruz. Online platformlar üzerinden heyetler düzenleyerek, Antalyali is insanlarimizi hedef pazarlardaki is insanlariyla görüstürüyoruz. Bu konuda sizlerle de yürütecegimiz çalismalarla bu dönemi, ticaretimizi gelistirmek için bir firsat olarak kullanabiliriz."

- "Antalya cazip kent"

Büyükelçi Maki de bu yil Antalya'ya ülkelerinden yatirimci getirip, ticari iliskileri gelistirmek istediklerini söyledi.

Kentin yatirim açisindan cazip oldugunu anlatan Maki, "Kentinizdeki yatirim imkanlarini is insanlarimiza anlatarak buraya ülkemizden yatirimcilari çekebiliriz. Sanal heyetlerle ülkemiz ile Antalya arasindaki ticaretin gelismesine katki saglayabiliriz. Bu konuda en kisa sürede çalismalara baslayacagiz." ifadesini kullandi.

Antalya'nin önemli bir turizm destinasyonu oldugunu aktaran Ari Maki, karsilikli dogayi ve çevreyi koruyacak projelere imza atilabilecegini bildirdi.

Ziyaret sonunda Çetin, Maki'ye ATSO Güzel Sanatlar Lisesi ögrencileri tarafindan yapilan Antalya tablosunu hediye etti.



Politika 23.09.2020 18:07:59 0

İlginizi Çekebilir

1

Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklandığı Kepez'de CHP'li Altekin başkan vekili seçildi

2

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

3

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

4

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

5

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

6

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

7

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

8

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı

9

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 6 bin 753 başvuruda bulunuldu

10

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yeni dönemine törenle başladı