Antalya'da 1 haftada 18 bin 789 sürücüye ceza uygulandı

Antalya

Antalya'da 1 haftada 18 bin 789 sürücüye ceza uygulandı

ANTALYA - Antalya'da son bir haftada gerçekleştirilen denetimlerde kontrol edilen 71 bin 720 araç ve sürücünün 18 bin 789'una idari para cezası kesildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve bağlı ekiplerce yürütülen çalışmalarda, yük ve yolcu taşımacılığı, hız ihlali, alkollü araç kullanımı, emniyet kemeri ve kask denetimlerine ağırlık verildi.

Helikopter ve dron destekli denetimlerde, yük taşıyan araçlara yönelik 7 bin 895, yolcu taşımacılığı yapanlara yönelik 4 bin 142, alkol ve uyuşturucu madde etkisinde araç kullanımına ilişkin 9 bin 898, emniyet kemeri kullanımına yönelik 17 bin 379 ve motosiklet ile motorlu bisiklet kullanıcılarına yönelik 14 bin 907 denetim yapıldı.

Bu kapsamda yasak yerlere park eden 3 bin 833, engellilere ayrılmış yerlere park eden 305, hız sınırını aşan 2 bin 569, alkollü araç kullanan 337, korsan taşımacılık yaptığı tespit edilen 16, abartı egzoz kullanan 122, kırmızı ışık ihlali yapan 1305, emniyet kemeri takmayan 1631, kask takmayan 3 bin 528, ehliyetsiz ya da belgesi geri alınmış şekilde araç kullanan 372 sürücüye işlem yapıldı.



Yurt Dünya 11.07.2025 15:08:44 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de "Tam Ölçekli Radyasyon Acil Durum Tatbikatı" yapıldı

2

Mersin'de çalıştığı iş yerine "yağma" süsü veren personel ve 2 şüpheliye gözaltı

3

Akseki'nin 5 Yıllık Yerel Kalkınma Stratejisi IPARD LEADER programından onay aldı

4

Antalya Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen futbol turnuvasında Antalya Sağlıkspor birinci oldu

5

Mersin'de iki otomobilin çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı

6

Sudan'a çadır ulaştıracak ikinci yardım gemisi Mersin'den yola çıktı

7

Isparta'da 22 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

8

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Çalışkan, "Şehit Aileleri Buluşması"nda konuştu:

9

Tokat'ta kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden askerin cenazesi Isparta'da defnedildi

10

Huawei Cloud IDC'nin Türkiye değerlendirme raporunda "Lider" konumunda