Antalya'da 15 Temmuz Şehidi Kurra Hafız İbrahim Yılmaz Okçuluk Şampiyonası düzenlendi

Antalya

Antalya'da 15 Temmuz Şehidi Kurra Hafız İbrahim Yılmaz Okçuluk Şampiyonası düzenlendi

ANTALYA (AA) - Antalya Okçular Tekkesi tarafindan, 15 Temmuz Sehidi Kurra Hafiz Ibrahim Yilmaz Geleneksel Okçuluk Sampiyonasi düzenlendi.

Akdeniz Üniversitesi Stadyumu'nda düzenlenen sampiyonaya sehit Yilmaz'in esi Esma ve kizi Hatice Hifa Yilmaz ile 15 Temmuz sehitleri Yasin Naci Agaroglu ve Muhammet Oguz Kilinç'in aileleri de katildi.

Dereceye giren sporculara ödüllerin verildigi sampiyonayi Antalya Vali Yardimcisi Tayyar Sasmaz, Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Tekin Aktemur da izledi.

Protokol üyeleri, organizasyon kapsaminda ok atti.

Törende konusan Vali Yardimcisi Sasmaz, gençlerin spora yönlendirmenin, sporla egitmenin önemli oldugunu ifade etti. Sasmaz, çocuklarin geleneksel Türk sporlarina olan ilgisinin kendisini mutlu ettigini dile getirdi.

Antalya Okçular Tekkesi Baskani Sümeyye Gamze Uçar da, 15 Temmuz gecesinin herkesin hayatinda önemli bir milat oldugunu ifade etti.

O gece kazananin milletin imani ve iradesi oldugunu belirten Uçar, tüm sehitler gibi 15 Temmuz sehitlerinin de kendilerinin onuru ve gururu oldugunu kaydetti.

Ismini tekkede yasattiklari sehit Ibrahim Yilmaz'in ata sporlarina olan ilgisine dikkati çeken Uçar, "Okçuluk, ata binme gibi sporlari ailesine ögretme niyetine girmisti ancak nasip olmamisti. Esi Esma Yilmaz simdi kemankes oldu. Ilerleyen zamanda kendisi de bir çok kemankes yetistirmeye baslayacaktir. Sehidimizin bu istegini, vasiyetini yerine getirmek bizim için seref oldu." diye konustu.

Antalya Okçular Tekkesi'nin Türkiye'deki en büyük okçuluk tesisi ve kulüplerinden olduguna isaret eden Uçar, sunlari kaydetti:

"Tekkemiz, batinin kisiyi bencillestiren sistemine karsi sporda özgürlük hareketinin en büyük temsilcisidir. Milli suurla yetisen kemankesler 4 haftalik yaz egitimleri süresince sehitler adina dua ettiler. Ayrica bugün sampiyonaya katilan 42 kemankes 250 sehidin her birinin ismini söyleyerek ok attilar. Yeni nesil hakkinda olumsuz konusanlar tekkemizin koca yürekli kemankeslerinin bu hallerine sahit olduktan sonra umutlari yeserecektir."

Sehit esi Esma Yilmaz ise, esinin adina turnuva düzenlendigi için çok duygulu ve mutlu oldugunu belirtti. Esinin 25 yasinda sehit olduguna dikkati çeken Yilmaz, sehit esinin isminin bir çok yere verilmesinin ve adina sampiyonalar düzenlenmesinin gururunu yasadiklarini dile getirdi.

Antalya'da unutulmaya yüz tutmus geleneksel bir sporun oldukça büyük bir ilgiyle hayata geçirilmesinin önemini anlatan Yilmaz, bu sporun tasavvuf yoluyla ögretilmesinin kendisini ayrica mutlu ettigini vurguladi.

Hain darbe girisimine katilanlarin asker olarak nitelenemeyecegini vurgulayan Yilmaz, "O gün asker üniformasini giyenler benim askerim degildi. O üniformayi giyenler hainlerdi. Askerime karsi olumsuz bir sey hissedemem. Mehmetçik benim Mehmetçigim, asker benim askerim. Sayet benim içimde olumsuzluk olussaydi o hainler darbeyi ideolojik olarak yapmis gibi olurlardi." ifadelerini kullandi.

Sampiyonaya katilan sporcular tarafindan ay-yildiz koreografisi sergilendi.




Bölgeden 23.07.2020 20:53:24 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

2

Adana'da tartıştığı kişiyi bıçaklayan zanlı tutuklandı

3

Hatay'da sağanak nedeniyle kriz masası oluşturuldu

4

Hatay'da karşı şeride geçen tırın çarptığı otomobildeki 6 kişi öldü

5

Dörtyol'da karşı şeride geçen tırın çarptığı otomobildeki 6 kişi öldü

6

Adana'da kaçak 96 otomobil motoru ele geçirildi

7

Adana'da tır ile çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

8

Adana'da kesinleşmiş hapis cezası bulunan 10 kişi yakalandı

9

Bakan Yerlikaya ve AK Parti Sözcüsü Çelik, Adana'da iftara katıldı

10

Adana'da eşini öldürdüğü öne sürülen kadın tutuklandı