Antalya'da 18 engelli genç temsili askerlik yaptı

Antalya

Antalya'da 18 engelli genç temsili askerlik yaptı

ANTALYA - Antalya'da Dünya Engelliler Haftası kapsamında 18 engelli genç düzenlenen törenle bir günlüğüne asker oldu.

Antalya 3. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen temsili askerlik ve yemin törenine, Antalya Valisi Hulusi Şahin, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Adnan Tabar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Gürbüz, 3. Piyade Eğitim Tugayı Komutanı Piyade Komando Albay Mehmet Kayhan, ilçe kaymakamları ve engelli gençlerin aileleri katıldı.

Zihinsel ya da fiziksel engelleri nedeniyle askerlik hizmetini yerine getiremeyen özel bireyler için düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende, engelli bireylerden Alperen Çetinkaya yaş kütüğüne plaket çakıp, Bayrak şiirini okudu.

Silah ve bayrak üzerine el basarak yemin eden engelli bireylere Vali Şahin, temsili askerlik terhis belgesi ve hediyeler verdi.

Törende Antalya Otizm Gündüz Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde eğitim gören bireyler dans gösterisi gerçekleştirdi.

Tugay Komutanı Piyade Komando Albay Kayhan'ın konuşmasının ardından program tören geçişi ile sona erdi.



Yurt Dünya 16.05.2024 23:24:21 0

İlginizi Çekebilir

1

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Kahramanmaraş’ta ziyaretlerde bulundu

2

ATAV'ın "Jale İnan 2025 Yılın Kadını Ödülü" Prof. Dr. Sarvan'a verildi

3

Akdeniz Bölgesi’nin En İyi Genç Şefleri Adana’da Yarıştı

4

TEMSA 2026'nın ilk Maraton otobüs teslimatlarını gerçekleştirdi

5

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

6

Alanyaspor, Beşiktaş maçının hazırlıklarına başladı

7

Mersin'de inşaat şantiyesinde beton blokların devrilmesi sonucu 2'si ağır 3 kişi yaralandı

8

Mersin'de "Lamekan Çiniler" sergisi açıldı

9

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Adana'da gençlerle bir araya geldi:

10

Akdeniz Belediyesi ekipleri Millet Bahçesi'nin sahilini temizledi