Antalya'da "2. Yazır Üzümü Şenliği" yapıldı

Antalya

Antalya'da "2. Yazır Üzümü Şenliği" yapıldı

ANTALYA - Antalya'nın Finike ilçesinde "2. Yazır Üzümü Şenliği" gerçekleştirildi.

Yazır Mahallesi'nde düzenlenen şenliğe, eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Finike Kaymakamı Musa Kazım Çelik, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Çelik, açılış konuşmasında, Antalya Valiliğinin talimatıyla ilçelerde kurulan Coğrafi İşaretler Komisyonları aracılığıyla tüm ilçelerde bir coğrafi işaret seferberliği başlatıldığını söyledi.

Finike olarak 5 ürün için coğrafi işaret başvurusu yaptıklarını belirten Çelik, "Finike Yazır üzümü ve Yazır üzümü pekmezi için de coğrafi işaret sürecini başlattık. En kısa sürede bu iki ürünümüze coğrafi işaret kazandırarak yöremizin markalaşmasına katkı sunacağız." dedi.

Ürünlerin tanıtımının bölge ekonomisine ve kırsal kalkınmaya önemli katkı sağlayacağını belirten Çelik, şenliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.




Yurt Dünya 12.10.2025 22:35:09 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da evde çıkan yangında 4 kişi dumandan etkilendi

2

Antalya'da sahildeki kafede çıkan yangın söndürüldü

3

Mersin'de minibüs ile otomobilin çarpıştığı kazada 11 kişi yaralandı

4

Kahramanmaraş'ta iki otomobilin çarpıştığı kazada 4 kişi yaralandı

5

Adana'da trafik denetiminde 106 motosiklet sürücüsüne ceza kesildi

6

Osmaniye'de bal kabağının içine uyuşturucu gizleyen zanlı tutuklandı

7

Adana, Mersin ve Hatay'ın ilçelerinde Büyük Önder Atatürk anıldı

8

Antalya'da narkotik suçlarla mücadele sürüyor

9

Antalya'da kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele sürüyor

10

Bahçe ilçesinde Gazze yararına kermes organize edildi