Antalya'da 3. Uluslararası Yörük Türkmen Festivali sona erdi

Antalya

Antalya'da 3. Uluslararası Yörük Türkmen Festivali sona erdi

ANTALYA - Antalya'da bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Yörük Türkmen Festivali tamamlandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Yörük kültürü üç gün boyunca halk oyunları, müzikleri, yöresel kıyafetleri, el sanatları ve yemekleriyle tanıtıldı.

Festival alanında kurulan çadırlarda Yörük dernekleri, gelenek ve göreneklerini tanıttı. 19 ülkeden gelen Yörükler ve Türkmenler, birbirinden renkli geleneksel kıyafetleri, kendilerine has müzikleri ve yemekleriyle festivale renk kattı.

Festivalin son gününde Döşemealtı ilçesi Düzlerçamı Karaman Piknik Alanı'nda halk oyunları, müzik gösterileri ve atlı gösteriler gerçekleştirildi. Sporcuların at üzerindeki okçuluk, kılıç ve akrobasi gösterileri ilgiyle izlendi.

Etkinlik, Tuğçe Kandemir, Ali Aksoy, Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Türk Halk Müziği Orkestrası ve sanatçıları Mevlüt Öz ile Ümran Özdemir'in verdiği konserlerle sona erdi.



Eğitim 16.09.2024 01:06:25 0

İlginizi Çekebilir

1

Dünya sigaraya bırakma günü etkinliği

2

Nuri Çomu Kuran Kursu Açıldı

3

Ju Jitsu Türkiye Şampiyonasından 22 madalyayla döndüler

4

Saadet Partisi’nde Yoğun Hatay Mesaisi: Sessiz Yürüyüş ile Başladı

5

Motosiklet Tutkunlarından Depremzedelere Destek

6

Osmaniyespor Yozğat’tan 1 puanla dönüyor

7

Girdiği motorda araç çalıştırılınca yaralanan Sütlaç'ın sağ ayağı ampute edildi

8

Kasapoğlu deprem konutlarını inceledi

9

Prof.Dr Erbaş, Vali Yılmaz'ı Ziyaret Etti

10

Mevduat Faiz Oranları: 2025'te En İyi Seçenekler