Antalya'da 5 ayaklı doğan kuzu dikkati çekti

Antalya

Antalya'da 5 ayaklı doğan kuzu dikkati çekti

ANTALYA - Antalya'nın Manavgat ilçesinde, bir hayvan yetiştiricisine ait koyunun kuzusu 5 ayaklı dünyaya geldi.

Doğançam Mahallesi'nde aile mesleği olarak küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Mesut Şen, doğum yapan koyunlarından birinin kuzusunun 5 ayaklı olduğunu fark etti.

Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, böylesi bir durumla ilk kez karşılaştığını belirterek, "Kuzu, diğer kuzulara göre daha büyük ancak ayağa kalkmakta zorlanıyor. Kemik ve eklem yapısı tamamen normal, sadece hareket edemiyor. Veterinerler de bu konuda net bir bilgi veremediler." dedi.

Bölgede hizmet veren veteriner hekim Mehmet Yüksel de bu tür doğumların nadir görüldüğünü ifade etti.

Yüksel, kuzunun muayenesinde yaşamsal fonksiyonlarını engelleyecek durum gözlenmediğini aktararak, "Bu tarz anomalilerin gerçekleşmesine, genetik faktörler, sürü içerisinde akrabalık oranının artması, beslenmedeki vitamin yetersizlikleri, gebeliğin erken dönemindeki enfeksiyonlar, ilaç kalıntıları veya bozuk yemlerdeki toksin kalıntıları rol oynayabilir." diye konuştu.



Yurt Dünya 3.10.2025 20:08:21 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'ya yeni coğrafi işaretli ürünler kazandırılacak

2

IAEE MECA Konferansı'nda karbonsuzlaştırma sürecinin petrokimya ürünlerine talebi artıracağı vurgulandı

3

Kozan'da öğrenciler yanan ormanlık alana fidan dikti

4

Depremlerden etkilenen Hatay'da yaptırılan anaokulu törenle açıldı

5

TDV kadın kolları gönüllüleri Antalya'daki motivasyon kampında buluştu

6

İş dünyası ve akademi Türkiye İçin Yapay Zeka etkinliğinde buluştu

7

Sağlık Bakanlığınca Adana'ya gönderilen 15 ambulans hizmete alındı

8

Kahramanmaraş'ta şehit 20 askerin ismi fidanlarda yaşayacak

9

Mersin Valisi Toros, 11 aylık asayiş verilerini değerlendirdi:

10

Mersin'in Akdeniz ilçesinde alışveriş merkezleri denetlendi