Tarih: 14.10.2020 11:37

Antalya'da 9 ayda 40 bin kişiye yüzme öğretildi

Facebook Twitter Linked-in

ANTALYA (AA) - SINAN ÖZMÜS - Gençlik ve Spor Bakanliginca hayata geçirilen "Yüzme Bilmeyen Kalmasin" projesi kapsaminda, Antalya'da 9 ayda 40 bin kisi yüzme ögrendi.

Proje kapsaminda hayata geçirilen yüzme kurslari her kesimden büyük ilgi görüyor. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinin titizlikle uygulandigi kurslarda, antrenörler esliginde 19 ilçede kurslar düzenlendi.

Kurslarda, 9 ayda 40 bin kisi yüzme ögrendi.

Kis aylarinda otellere ait isitmali havuzlarda devam edecek kurslarda, kent genelinde yüzme ögrenmek isteyen herkese destek olunuyor.


- Havuzlarda saat basi numune aliniyor


Antalya Gençlik ve Spor Il Müdürü Yavuz Gürhan, AA muhabirine, bakanligin baslattigi projeye Antalya olarak büyük destek verdiklerini söyledi.

Çalismalara hiz kesmeden devam ettiklerini aktaran Gürhan, çocuk ve yetiskinlerin Kovid-19 sürecinde spordan uzak kalmalarinin önüne geçtiklerini ifade etti.

Gürhan, kurslarda Kovid-19 tedbirlerinin üst seviyede tutuldugunu belirterek, söyle devam etti:

"Mevcut havuzlarda, Bakanligimizin gönderdigi portatif havuzlarda ve sahillerde olusturdugumuz korumali alanlarda verdigimiz kurslarla, Antalya'da yüzme bilmeyen çocuk ve yetiskin birakmamayi hedefliyoruz. Aksu, Demre ve Akseki ilçelerinde toplam 6 portatif havuz kurduk. Bu havuzlar ihtiyaca göre istenilen bölgeye tasinabiliyor. Havuzlarda antrenör ve cankurtaranlar mevcut. Hijyenik olan bu havuzlarda saat basi numune aliniyor. Çocuklar kisin da 25-26 derece su sicakligina sahip açik havuzda yüzme ögrenecek."





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —