Antalya'da alageyikler doğaya bırakıldı

Antalya

Antalya'da alageyikler doğaya bırakıldı

ANTALYA (AA) - Tarim ve Orman Bakanliginca, 2020 yili içinde Alageyik Yerlestirme Sahasi olarak ilan edilen Manavgat ilçesi Beydigin Mahallesi Kapan bölgesinde 15 erkek alageyik dogaya salindi.

Tarim ve Orman Bakanligi Doga Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlügü, anavatani Türkiye olan alageyiklerin sayisinin artirilmasi amaciyla koruma, üretim ve salim çalismalarini sürdürüyor.

Bu kapsamda Doga Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlügü tarafindan 2020 yili içinde Alageyik Yerlestirme Sahasi olarak ilan edilen Manavgat Beydigin Mahallesi Kapan bölgesindeki Esen Adasi Alageyik Üretme Istasyonunda nesli tükenme tehlikesi altinda olan 15 erkek alageyik üretildi.

Alageyikler 10 günlük adaptasyon sürecinin ardindan dogaya salindi.

Burada gazetecilere açiklama yapan Doga Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlügü 6. Bölge Müdürü Riza Kamil, 1995 yilina kadar alageyiklerin yogun yasadigi Kapan bölgesinde alageyik görülme sikliginin azaldigini kaydetti.

Bölgenin alageyiklerin yasamasi için ideal bir bölge oldugunu ifade eden Kamil, su bilgileri verdi:

"Üretme istasyonunda 10 gün önce getirdigimiz 15 erkek alageyik için burada 3 dönümlük alan 2 metre yüksekliginde tel örgüyle çevrilerek adaptasyon alani olusturuldu. Getirilen geyikler burada 10 gün kaldi ve bugün dogaya birakiliyor. Bölgedeki foto kapanlarin yani sira 6 alageyige uydu baglantili veri aktaran tasma takildi. Bu tasmalarla telefon çeken her yerden süreci yakindan takip edecegiz. Amacimiz, nesli tehlike altindaki türler arasinda bulunan alageyigin popülasyonunun artirilmasidir."

Alageyiklerin korunmasi için muhtarlar ve bölge halkina da önemli görevler düstügünü vurgulayan Kamil, "Bu geyiklerin korunmasi konusunda bizlere destek olmalisiniz. Bölgeye bugün salinan 15 erkek alageyigin yanina eylül ayinda 15 disi salinacak ve üremeleri saglanacaktir. Insallah gelecek yil bugünlerde alageyiklerin sayisi artacak, kisa bir süre sonra da Antalya turizmine yeni bir çesit daha katilmis olacaktir. Turistlerin buraya fotograf çekmek ve geyikleri görmek amaciyla gelmesiyle bölge halkina ekonomik katki saglanacaktir." diye konustu.



Yurt Dünya 12.05.2020 21:28:55 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de limon yüklü kamyonun devrilmesi sonucu 6 kişi yaralandı

2

Adana'da trafik ışıklarına ve 2 araca çarpan otomobildeki 3 kişi yaralandı

3

Antalya-Fethiye-Burdur kara yolunda bayram tatili dönüşü trafik yoğunluğu başladı

4

GÜNCELLEME - Adana'da bir kişi karısını, kayınpederini, kayınvalidesini ve kayınbiraderini öldürdü

5

Isparta’da motosiklet ile otomobilin çarpışma anı güvenlik kamerasına yansıdı

6

Hatay'da sıcak havadan bunalanlar Harbiye Şelalesi'nde serinledi

7

Adana'da bir kişi karısını, kayınpederini, kayınvalidesini ve kayınbiraderini öldürdü

8

Hatay'da dron destekli trafik denetimi yapıldı

9

Mersin'de trafoda çıkan yangın söndürüldü

10

Antalya’da otluk alanda çıkan yangın söndürüldü