Antalya'da "Anadolu Şehitler Müzesi" açıldı

Antalya

Antalya'da "Anadolu Şehitler Müzesi" açıldı

ANTALYA (AA) - Antalya'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde Anadolu Sehitler Müzesi'nin kapilari ziyaretçilere açildi.

Vali Ersin Yazici, Kepez ilçesi Dokuma Park'ta sehit ailelerinin bagislariyla olusturulan müzenin açilisinda, vatani için canini kosa kosa feda edenlere minnettar olduklarini söyledi.

Kiyamete kadar bu topraklarda milletin basinin dik bir sekilde yoluna devam edecegini vurgulayan Yazici, "Bizim ülkemize içeriden ve disaridan haince bakanlar var ise ki varlar, sunu unutmasinlar, bizim hiç kimseye ama hiç kimseye verecek bir santimetrekare vatanimiz, topragimiz yoktur." dedi.

Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü ise 15 Temmuz 2016'da Fetullahçi Terör Örgütü'nün (FETÖ) gerçeklestirdigi hain darbe girisiminin yil dönümünde, anlamli bir etkinlik için bir araya geldiklerini vurguladi.

Tütüncü, Çanakkale'de essiz destan yazan, Sarikamis'ta karlara karisan, 15 Temmuz Sehitler Köprüsü'nde ya da Suriye daglarinda can veren kahramanlarin torunlarini bulusturduklarini ifade etti.

Anlamli bir müze olusturduklarini bildiren Tütüncü, "Bu müze, Anadolu'nun bin yillik sehitlik tarihini anlatmakla beraber, odaginda Antalyali sehitlerimizin hatiralarini gelecege tasima misyonunu üstlenmis, bu noktada kendine özgü, ayri özel bir müzedir." diye konustu.

Konusmalarin ardindan müzenin açilisi gerçeklestirildi.

Müzede, Malazgirt'ten Istanbul'un fethine, 1. Dünya Savasi'ndan Kurtulus Savasi'na, Kibris'tan Kore'ye vatan için canini veren sehitlerin özel esyalari, fotograflari ve isimleri sergilendi. 15 Temmuz'a özel ayrilan bölümle Antalyali sehit Jandarma Komando Onbasi Çetin Çakmak'in ailesi tarafindan bagislanan odasinin sergilendigi kisim ziyaretçileri duygulandirdi.




Yurt Dünya 15.07.2020 21:18:50 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da pikapla çarpışan otomobilin sürücüsü ağır yaralandı

2

Antalya'da 1 kişiyi öldüren, 1 kişiyi yaralayan yabancı uyruklu sürücü tutuklandı

3

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

4

Hatay'da uyuşturucu operasyonunda 6 şüpheli yakalandı

5

Hatay'da bir çiftçi bahçesini sürerken bulduğu 22 sikkeyi jandarmaya teslim etti

6

Alanya'da horoz dövüşü operasyonunda işlem yapılan 53 kişiden biri tutuklandı

7

Kahramanmaraşlı çift, traktörü "gelin arabası" yaptı

8

Adana'da zincirleme trafik kazasında 3 kişi yaralandı

9

Tarsus'ta Turizm Haftası kutlandı

10

Silifke'de şiir yazma ve resim yapma yarışması düzenlendi