Antalya'da baş dönmesi şikayetiyle hastaneye başvuran kişinin beyninden 17 milimetre tümör çıkarıldı

Antalya

Antalya'da baş dönmesi şikayetiyle hastaneye başvuran kişinin beyninden 17 milimetre tümör çıkarıldı

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Alanya ilçesinde, baş dönmesi şikayetiyle hastaneye başvuran 49 yaşındaki Mehmet Akar'ın beyninde tespit edilen 17 milimetre tümör ameliyatla alındı.

Alaattin Keykubat Üniversitesi Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gece vardiyasında müdür olarak çalışan Akar, baş dönmesi, dengesizlik ve yürümede güçlük şikayetleri üzerine çalıştığı kuruma başvurdu.

Beyin ve sinir hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Mehmet Seçer tarafından muayene edilen Akar'ın, tetkik ve radyolojik incelemeleriyle beyninde tümör belirlendi.

Beynin riskli bölgesindeki tümör Seçer ve beraberindeki ekip tarafından yaklaşık 4 saat süren operasyonla alındı. Operasyonu gerçekleştiren Seçer, yaptığı açıklamada, radyolojik incelemelerle hastanın beyninde büyük bir kitle tespit ettiklerini belirtti.

Kitlenin tamamen temizlendiğini vurgulayan Seçer, şunları kaydetti:

"Kolloid kist denilen bu kitleler, iyi huylu lezyonlardır. Ancak yerleşim yeri itibarıyla cerrahi durumlara ve ek patolojilere neden olabiliyor. Beyin omurilik suyunun dolaşımını engelleyerek beyinde su toplamasına yol açabilmektedir. Hastalarda baş ağrısı, görme bozukluğu, yürüme bozukluğu hatta ani ölümlerle de sonuçlanabiliyor. Birkaç gün içinde taburcu işlemleri gerçekleştirilecek."

Hasta Mehmet Akar ise yeniden doğmuş gibi hissettiğini belirterek doktorlara teşekkür etti.

 



Sağlık 3.02.2021 17:44:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Emekli emniyet müdürü ve oğlu çavdar sapıyla sanatsal eserler ortaya koyuyor

2

Adana'da denizde kafes balıkçılığında ilk hasat ihracat için yapıldı

3

Düden Şelalesi dört mevsim ziyaretçi ağırlıyor

4

Hatay'da temel kazısında Geç Antik Çağ'a ait mozaik bulundu

5

Hareketsiz yaşam nöropsikiyatrik hastalık riskini artırıyor

6

Adana'da 25 yıl 6 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı

7

Hatay'da "İskenderun Gastronomi ve Yeni Yıl Şenliği" başladı

8

Adana'da trafik denetimi yapıldı

9

AFAD Başkanı Pehlivan, Kahramanmaraş'ta incelemelerde bulundu

10

Osmaniye Asri Mezarlık’ta Korkunç İnfaz: 2 Ölü