Antalya'da bir kişi arazisinden geçtiğini öne sürdüğü yolu trafiğe kapattı

Antalya

Antalya'da bir kişi arazisinden geçtiğini öne sürdüğü yolu trafiğe kapattı

ANTALYA (AA) - Antalya'nin Alanya ilçesinde bir kisi, 56 yil önce tarlasina yapildigini öne sürdügü yolu, istimlak bedeli ödenmedigi gerekçesiyle trafige kapatti.

Ilçede yasayan A.S, Kargicak Mahallesi'ndeki bin 54 metrekarelik tarlasinin bir bölümünün yol yapimi sirasinda kullanildigini iddia ederek Alanya Belediyesine dava açti.

Bilirkisi incelemesinin ardindan Sari, istimlak bedelinin ödenmedigini, zararinin karsilanmadigini öne sürerek Karagedik mevkisinde tarlasindan geçen yolu, güvenlik seridi ve tel örgüyle trafige kapatti.

Kargicak Mahalle Muhtari Muammer Asiltürk, gazetecilere yaptigi açiklamada, tarim ve turizmle iç içe olan bölgede yer alan yolun vatandaslarin ve turistlerin kullandigini söyledi.

Arsa sahibinin tapusu oldugunu iddia ederek yolu kapattigini anlatan Asiltürk, "Kapatabilir ama keske bilgi verseydi biz de önlem alsaydik. Bunu kendisine ilettim. Alanya Belediyesini bilgilendirdigini söyledi. Ancak belediyeden bize bir sey gelmedi." dedi.

Belediyeyle çözüm arayisina girdiklerini aktaran Asiltürk, tarlanin hemen yaninda yeni yol için çalismalara baslanacagini belirtti.

Yolun 1964'te açildigini hatirlatan Asiltürk, "Bu yol 56 yildir kullaniliyor, yolun bir an önce açilmasi lazim. Yerel halkin yani sira buraya gelen turistler ve kamyoncular için burasi çok önemli." diye konustu.



Yurt Dünya 15.05.2020 16:48:33 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da otobüste çıkan yangın söndürüldü

2

Alanya'da çıkan bıçaklı kavgada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

3

Burdur'da hakkında 20 yıl 1 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

4

Osmaniye'de dereye giren kişi boğuldu

5

Hatay'da beton mikseri ile çarpışan motosikletteki 2 kişi öldü

6

GÜNCELLEME - Isparta'da tartıştığı babasını satırla öldüren kişi tutuklandı

7

Isparta'da tarım arazisinde çıkan yangın söndürüldü

8

Aksu çayındaki kaçak yapılar kaldırılacak

9

Mersin'de trafik kazasında bir kişi yaralandı

10

Mersin'de fenalaşan yolcu minbüsünün şoförü park halindeki bir otomobile çarptı