Antalya'da "çardaklı köy"de yüzüp, serinliyorlar

Antalya

Antalya'da "çardaklı köy"de yüzüp, serinliyorlar

ANTALYA (AA) - Antalya'nin Aksu ilçesindeki sahile kurduklari çardaklarda yaz aylarini geçiren vatandaslar, hem serinlemenin hem de tatil yapmanin mutlulugunu yasiyor.

Kumköy sahilinde, çevredeki mahallelerin yani sira Türkiye'nin farkli illerinden gelen vatandaslar, 5 yildizli otellerin bulundugu bölgede kurduklari çardaklarda tatil yapiyor.

Bölgede "Çardakli köy" olarak bilinen sahile haziran ayi basindan itibaren gelen vatandaslar, eylül ayinin ortalarina kadar burada denizin keyfini çikariyor.

Bölgede altyapi hizmetlerinin sinirli olmasi nedeniyle tatilciler, su ihtiyaçlarini tankerlerle enerjiyi de jeneratörlerle karsiliyor. Yaklasik 500 ahsap çardagin oldugu bölgenin, marketinin de çardaktan olmasi dikkat çekiyor.

- Çardak köye ilgi artti

Tatilcilerden Ahmet Yildiz (56), AA muhabirine, çocuklugundan itibaren yazlari ayni sahile gelerek çardaklarda kaldiklarini söyledi.

Bu yil yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle bölgeye olan ilginin de arttigina isaret eden Yildiz, "Her yil 300'e yakin çardak oluyordu, bu yil 500'ü geçti. Aksamlari çok serin oluyor. Mahalledeki evimizde klimayla uyurken burada üzerimize yorgan aliyoruz. Deniz sesi de huzur veriyor. Komsularimizla aksamlari sohbet ederek, geçiriyoruz." diye konustu.

Serap Gök ise kis aylarinda seralarda çalistiklarini, üç ayligina ise çardaga tatile geldiklerini ifade etti.

Kumköy Mahallesi sakinlerinin, yaz aylarinda çardak köye tasindigini anlatan Gök, "Burasi çok serin oluyor. Koronavirüsten de izole yasiyoruz. Aksamlari çardaktan çardaga sohbet ediyor, denize de mesafeli giriyoruz. Burada zaman çok güzel geçiyor." diye konustu.



Yurt Dünya 26.07.2020 15:32:03 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin Valisi Pehlivan, şehit ailesini ziyaret etti

2

Antalya'nın Akseki ilçesinde orman yangını çıktı

3

Kemer'de korsan taşımacılık yapan ehliyetsiz sürücüye 18 bin 656 lira para cezası

4

Kemer'e yeni adliye binası için çalışma başlatıldı

5

Arsuz'da 1640 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi

6

Hatay'da çıkan yangınlar söndürüldü

7

Alanya'da yuvalarından çıkan caretta caretta yavrularının denize yolculuğu görüntülendi

8

Antalya'da bir kişi teknede ölü bulundu

9

Antalya'da Aksu Çayı kenarındaki kaçak yapıların kaldırılmasına başlandı

10

Kozan'da çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı