Tarih: 01.11.2020 15:28

Antalya'da dağcılar şelaleye Türkiye ve Azerbaycan bayrakları astı

Facebook Twitter Linked-in

ANTALYA (AA) - Antalya'da iki dagci, Azerbaycan ordusunun Ermenistan'in isgali altindaki topraklarini kurtarmak için baslattigi operasyona destek amaciyla, denize dökülen Asagi Düden Selalesi'ne Türkiye ve Azerbaycan bayraklari asti.

Dagci Orhan Sentürk ve arkadasi Mesut Çetin, ilk olarak Lara bölgesindeki selalenin üzerine bayraklari asacaklari halati gerdi. Sentürk daha sonra yaklasik 40 metreden denize dökülen selalenin azgin sularinin üzerindeki halatta ilerleyerek, iki kardes ülkenin bayraklarini dalgalandirdi.

Dagcilarin yaklasik 2 saat süren çalismasini ilgiyle izleyen çevredekiler, heyecanli anlari telefonlarinin kameralariyla görüntüledi.

Sentürk, gazetecilere yaptigi açiklamada, Azerbaycan ordusunun Ermenistan'in isgali altindaki topraklarini kurtarmak için baslattigi operasyona destek amaciyla böyle bir etkinlik düzenlemeye karar verdiklerini söyledi.

Etkinligin zorlu geçtigini belirten Sentürk, "Antalya'nin incisi Asagi Düden Selalesi'nde ilk kez Türk ve Azerbaycan bayragi açtik. Yosun tutmus kayalara, bu etkinlikle ilk kez ben dokunmus oldum. Amacimiz, Toros daglarindan Kafkas daglarindaki dostlarimiza destek olmakti. Onlara moral olsun diye böyle bir etkinlik düzenledik. Amacimizi da gerçeklestirdik." diye konustu.

Izmir'deki deprem nedeniyle üzgün olduklarini kaydeden Sentürk, yaralilara sifa, hayatini kaybedenlere de rahmet diledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —