Antalya'da deniz ve kıyılardaki kirliliğe karşı farkındalık oluşturuluyor

Antalya

Antalya'da deniz ve kıyılardaki kirliliğe karşı farkındalık oluşturuluyor

ANTALYA - Antalya'da deniz ve kıyılardaki plastik kirliliğine karşı farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan "Plastiksiz Kıyılar, Plastiksiz Sular" projesi devam ediyor.

Serik ilçesi Boğazkent mahallesi halk plajında Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) ve Ekolojik Araştırmalar Derneği (EKAD), Serik belediyesi işbirliğiyle düzenlenen projenin Serik ilçesindeki ayağına, yurt içinden ve yurt dışından 30 gönüllü genç katıldı.

Kıyı ve denizlerdeki plastik kirliliğine karşı bilinçlendirme çalışmalarının yapıldığı projede, gençlerin katılımıyla anket çalışması, sergi, yarışma, boyama gibi farkındalık yaratacak etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Projeye ilişkin gazetecilere açıklamada bulunan Ekolojik Araştırmalar Derneği proje Koordinatörü Deniz Candaş, amaçlarının plastik kirliliğine karşı bir farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi.

Çöplerin büyük çoğunluğunu plastiklerin oluşturduğunu belirten Candaş, "Bunların içerisinde en fazla göze çarpan sigara izmaritleri. Plajda dün yaptığımız bir günlük çalışmamızda yaklaşık 28 litre sigara izmariti topladık. Bu günde toplamaya devam ediyoruz. Burası mavi bayraklı bir plaj. Her gün sorumluları tarafından temizlenen bir plaj." dedi.

Candaş, proje kapsamında 30 gönüllü gence 2 gün çevre bilinci çevre eğitimi, mavi bayrak, Avrupa Ajansı deniz çöpleri izleme programı hakkında eğitimler verdiklerini vurguladı.



Yurt Dünya 5.08.2023 12:16:50 0

İlginizi Çekebilir

1

Depremde hayat kurtaran Antalyalı itfaiyeciler, enkaz simülasyonunda eğitim görüyor

2

Adana'da 15 bin 802 sentetik ecza hapı ele geçirildi

3

İskenderun'da altyapı çalışması sırasında su borusu patladı

4

Burdur'da iki otomobilin çarpıştığı kazada sürücüler yaralandı

5

Antalyalı gazeteciler, Nürnberg'de Türk toplumu temsilcileriyle buluştu

6

Kamyonete tutunup patenle ilerlemeye çalışırken otomobilin altında kalan çocuk öldü

7

Hataylı depremzede öğrenciler, Bolu'da konser verdi

8

Mersin'de uçuruma devrilen iş makinesinin operatörü öldü

9

Adana'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi

10

Hatay'da depremzede çocuklar için şenlik düzenlendi