Antalya'da görme engelliler için farkındalık yürüyüşü düzenledi

Antalya

Antalya'da görme engelliler için farkındalık yürüyüşü düzenledi

ANTALYA - Antalya'da Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, bazı katılımcılar farkındalık oluşturmak için gözlerine siyah bant takarak görme engellilerle yürüyüş yaptı.

Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği ve Keller Williams Talya işbirliğiyle Konyaaltı ilçesindeki Hayat Park'ta "empati ve farkındalık" etkinliği düzenlendi.

Farkındalık oluşturmak ve görme engelli bireylerin sorunlarına dikkati çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikte siyah göz bandı takan katılımcılar, görme engelli vatandaşlarla park içinde yürüdü.

Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği Bakanı Özgür Koca, gazetecilere yaptığı açıklamada, toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinliğin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Koca, "Bugün burada bizim hissettiğimiz, yaşadığımız sıkıntıları bir nebze olsun yaşayabilmek adına siyah bant taktılar, gözlerini kapattılar ve yürüyüş yaptılar. İyi bir empati örneği, kesinlikle son derece verimli bir empati çalışması oldu. Yanımızda olmaları, sesimizi duyurmaları, bir arada olmak paha biçilemez, anlatılmaz bir duygu. " dedi.



Yurt Dünya 9.05.2024 18:15:18 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye Gıda Toptancıları Derneği’nden destek

2

Osmaniye'deki Kastabala Kuş Cenneti havzasında çıkan yangın söndürüldü

3

Osmaniye’de kaçak ve sahte içki operasyonu

4

Kaza Kemeralara Yansıdı

5

Devlet Hastanesinden Vali Yılmaz onuruna iftar yemeği

6

Bahçe Köyünde cinayet:1 ölü

7

Vali Yılmaz, Kıbrıs gazisini ziyaret etti

8

Üreticilere Ayçiçeği tohumu dağıtıldı

9

Osmaniye’de ambulans helikopter 9 günlük bebek için havalandı

10

İŞKUR gençlik programı kapsamında Osmaniye’de 452 öğrenci işbaşı yaptı