Antalya'da mukabele geleneği 2 bini aşkın camide yaşatılıyor

Antalya

Antalya'da mukabele geleneği 2 bini aşkın camide yaşatılıyor

ANTALYA - Antalya'da mukabele geleneği, 2 bini aşkın camide ramazan ayı boyunca sürdürülüyor.

İl genelindeki camilerin tamamında "Toplu yerlerde yüksek sesle hatim okunurken bilenlerin gözleriyle Kur'an-ı Kerim'i takip etmesi, bilmeyenlerin dinlemesi" anlamına gelen mukabele geleneği yaşatılıyor.

Kentin en eski camilerinden Yivli Minare (Fetih Camisi), Murat Paşa, Tekeli Mehmet Paşa, Balibey, Müsellim, Kır ve İhsaniye'de öğle ve ikindi namazları öncesi veya sonrasında sürdürülen mukabeleye çok sayıda kişi katılıyor.

Kepez İlçe Müftüsü Metin Arcaklıoğlu, AA muhabirine, Türkiye'de ramazan mukabelelerinin genellikle ramazanın ilk günü başladığını ve arife gününe kadar devam ettiğini söyledi.

Ramazan boyunca il genelindeki camilerin tamamında mukabele yapıldığını belirten Arcaklıoğlu, "Camilerimizde vatandaşların ramazan ayını en iyi şekilde değerlendirmesini istiyoruz. Öğle ve ikindi vakitlerinde camilerde cemaatin katılımıyla mukabele okuyoruz. Bilmeyenler de Kur'an dinleyerek feyiz alıyor." diye konuştu.



Bölgeden 6.04.2022 12:00:41 0

İlginizi Çekebilir

1

GÜNCELLEME - Mersin'de tarım işçilerini taşıyan minibüsün şarampole devrilmesi sonucu 3 kişi öldü, 11 kişi yaralandı

2

Isparta'da 700 yıllık "Buhur Suyu" geleneği canlandırıldı

3

Isparta'da şehit mezarlarının bakım ve temizliği yapıldı

4

Mersin'de tarım işçilerini taşıyan minibüsün şarampole yuvarlanması sonucu 2 kişi öldü, 12 kişi yaralandı

5

Antalya'da bayram öncesi şehit mezarlarının bakım ve onarımı yapılıyor

6

Antalya'da "Kadın Muhtarlarla Eşitlikçi Uygulamalar" paneli düzenlendi

7

Budget'tan bayram tatili için güvenli araç kiralama önerileri

8

Artistik Cimnastik Dünya Kupası'nın Antalya ayağı başladı

9

Kahramanmaraş'ta yaralı bulunan karaca yavrusu tedavi altına alındı

10

Hatay'da uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan zanlı tutuklandı